Şapte membri ai aceleiaşi familii, printre care şi un minor, asasinaţi în Mexic VIDEO

Şapte membri ai aceleiaşi familii, unul dintre ei fiind minor, au fost ucişi duminică în estul Mexicului, într-un moment în care criticile se înmulţesc împotriva politicii de securitate a preşedintelui Andres Manuel Lopez Obrador care repetă ca violenţa nu se combate cu violenţă.

05 iul. 2022, 08:53
Şapte membri ai aceleiaşi familii, printre care şi un minor, asasinaţi în Mexic VIDEO

Corpurile a trei femei şi patru bărbaţi, printre care un minor, au fost găsite duminică în statul Veracruz (est), unul din cele mai afectate de violenţă, a anunţat luni Parchetul general.

Victimele „sunt membri ai unei singure familii”, proprietară a unui lanţ de măcelării, a declarat pentru AFP o sursă din Garda naţională, un organism de securitate creat de preşedintele Lopez Obrador după instalarea la putere în 2018.

Mexicul este confruntat cu violenţe legate în principal de traficul de droguri care a făcut aproximativ 340.000 de victime din decembrie 2006. Fostul preşedinte Vicente Calderon (2006-2012) a lansat atunci un război total împotriva traficanţilor de droguri, care în cele din urmă i-a radicalizat şi dispersat în celule mai înarmate şi mai violente.

Sâmbătă, un ofiţer al armatei a murit în cursul unei operaţiuni care a permis arestarea a trei suspecţi de trafic de droguri în statul Sonora (nord-vest), a anunţat şeful statului în cadrul conferinţei sale de presă cotidiene.

Citeşte şi: Stare de urgenţă până pe 31 decembrie. Două milioane de români din Italia sunt afectaţi VIDEO

Mexicul a înregistrat 12.737 de asasinate între ianuarie şi mai, potrivit datelor oficiale.

„Suntem convinşi că nu putem înfrunta violenţa cu violenţă”, a repetat şeful statului care a spus că vrea să atace mai întâi cauzele violenţei, şi anume sărăcia şi şomajul.

Strategia lui de „îmbrăţişări, nu împuşcări” cu crima organizată a fost pusă sub semnul întrebării după uciderea a doi iezuiţi în urmă cu 10 zile în munţii din statul Chihuahua (nord).

„Câte crime în Mexic!”, a deplâns papa Francisc, el însuşi iezuit.

„Este timpul să revizuim strategiile de securitate care sunt pe cale de a eşua”, a reacţionat Conferinţa episcopală, cerând guvernului să asculte întreaga societate (familii ale victimelor, poliţie, mass-media, toate partidele) şi să pună în practică un „dialog naţional” pentru pace.

„Noi credem că nu este util să negăm realitatea”, a adăugat aceasta, mai scrie sursa citată.

Citeşte şi: Colegii Roxanei, femeia ucisă de rechin în Egipt, sunt în stare de șoc. „O profesionistă, era sufletistă, o fire energică și sportivă”


loading...