Şapte modalităţi de a-ţi învăţa copilul să-şi ceară scuze

În educaţia copiilor, vine momentul când trebuie să-i înveţi să-şi ceară scuze. Şi cu cât mai devreme, cu atât mai bine. Ca în orice situaţie ce ţine de educaţia copiilor, nimic nu trebuie să fie impus cu forţa, nu trebuie să devină o obligaţie, pentru că altfel copilul fie nu-şi va cere iertare, fie va fi o corvoadă pentru el, fie va spune fără să rezoneze cu persoana rănită şi tot ce a spus e doar o vorbă în vânt, fără să simtă că a greşit şi că a rănit pe cineva.

RomaniaTV.net
26 mart. 2012, 08:22
Şapte modalităţi de a-ţi învăţa copilul să-şi ceară scuze

Iată câteva modalităţi prin care îţi poţi învăţa copilul despre importanţa cuvintelor „Îmi pare rău, iartă-mă!”, într-un mod pozitiv, fără ca el să se simtă constrâns.
 
1. Fii un bun exemplu

Cereţi iertare de fiecare dată când ai făcut ceva greşit, iar copilul va înţelege astfel că e ceva politicos. Dacă se întâmpla ca cel mic să te întrebe confuz, la un moment dat, pentru ce ţi-ai cerut iertare unei anumite persoane, fii sigur că îi oferi un răspuns cât se poate de clar. Explică-i conjunctura şi arată-i cât de supărat ai fost că ai rănit respectiva persoană şi că ai simţit nevoia să-ţi ceri iertare. În acest fel îl vei învăţa şi despre importanţa empatiei.

VEZI AICI CONTINUAREA