Şapte persoane au murit după prăbuşirea unui avion în apropiere de Boston

Şapte persoane, dintre care un patron de presă american, ex-proprietar al unei echipe de baschet (NBA), au fost ucise în prăbuşirea unui mic avion ce încerca să decoleze de pe un aeroport din apropiere de Boston, au anunţat duminică autorităţile şi mass-media americane, informează AFP.

01 iun. 2014, 20:40
Şapte persoane au murit după prăbuşirea unui avion în apropiere de Boston

Potrivit autorităţilor aeroportuare locale, accidentul s-a produs sâmbătă noapte la LG Hanscom Field, un aeroport situat la nord-vest de Boston (Massachusetts, nord-estul Statelor Unite), potrivit Agerpres.

Prăbuşirea „implică un avion privat ce a plecat de la Hanscom”, a declarat Bedford Massachusetts Port Authority într-un comunicat, adăugând că aeroportul din Hanscom rămâne închis până la noi ordine.

Cele şapte persoane aflate la bordul aparatului care s-a prăbuşit şi a luat foc şi-au pierdut viaţa, potrivit autorităţilor şi mass-media din SUA.

Site-ul Inquirer a precizat puţin mai târziu că Lewis Katz, coproprietar al ziarului The Philadelphia Inquirer, Daily News şi Philly.com, a murit în accident. Decesul a fost confirmat de redactorul şef de la The Inquirer Bill Marimow.

NBA, Liga nord-americană de baschet, a prezentat într-un comunicat condoleanţe familiei Katz.

Katz a fost proprietarul echipei de baschet New Jersey Nets, devenită apoi Brooklyn Nets, din 1998 până în 2012, şi al echipei de hochei pe gheaţă New Jersey Devils.

Agenţia naţională de securitate a transporturilor (NTSB) a declarat, sâmbătă seară, pe Twitter că va investiga cauzele prăbuşirii acestui Gulfstream IV.