Şapte persoane suspectate de tăieri ilegale de arbori şi producerea unui prejudiciu de peste 2 milioane de lei, reţinute

Poliţiştii din Maramureş au făcut douăzeci de percheziţii la sediile unor ocoale silvice, la societăţi comerciale şi la locuinţele unor persoane bănuite de tăieri ilegale de arbori prin care ar fi cauzat un prejudiciu de 2 milioane de lei. Şapte persoane au fost reţinute, fiind cercetate pentru infracţiuni silvice, evaziune fiscală şi spălare de bani.

RomaniaTV.net
26 iul. 2017, 10:44
Şapte persoane suspectate de tăieri ilegale de arbori şi producerea unui prejudiciu de peste 2 milioane de lei, reţinute

Poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Maramureş au făcut 20 de percheziţii pe raza mai multor localităţi din judeţele Maramureş şi Sălaj şi au verificat o pădure unde existau indicii că persoanele cercetate desfăşoară activităţi ilegale de tăiere şi furt de arbori.

La acţiune au participat poliţişti de ordine publică, de la investigarea criminalităţii economice, de la arme , explozivi şi substanţe periculoase, precum şi luptători de la acţiuni speciale.

În urma percheziţiilor, au fost indisponibilizate mai multe bunuri folosite la săvârşirea infracţiunilor, respectiv unelte şi utilaje forestiere, înscrisuri, precum şi o cantitate de lemn tăiată ilegal care urmează să fie măsurată de personalul silvic.

Totodată, au fost indisponibilizate trei autovehicule, în valoare totală de aproximativ 70.000 de euro.

„Din cercetări a reieşit că persoanele în cauză ar fi creat un prejudiciu de aproape 2.000.000 de lei, reprezentând valoarea materialului lemnos tăiat ilegal”, anunţă poliţiştii.

Şapte persoane au fost reţinute pentru 24 de ore, urmând a fi prezentate magistraţilor cu propunere de arestare preventivă.

Citeşte şi IGPR: Aproximativ 35.000 de metri cubi de material lemnos, confiscaţi în primele 6 luni ale anului