Şapte plante de interior care purifică aerul în mod natural

Plantele la ghiveci sunt folosite pentru înfrumuseţarea casei de secole întregi, dar ştiaţi că ele sunt şi filtre foarte puternice de purificare a aerului din jurul nostru?

RomaniaTV.net
14 mart. 2012, 09:42
Şapte plante de interior care purifică aerul în mod natural

Studiile au arătat că anumite specii de plante ne pot scăpa de până la 89% din compuşii organici volatili, periculoşi, precum formaldehidele şi xylenul.

Aşa că, în loc să cumpăraţi sisteme scumpe de filtrare a aerului, mai bine folosiţi plante. Dacă cineva din casa voastră are alergii, fumează sau doar vrea să respire un aer mai proaspăt, alegeţi plantele următoare:

1. Orhideele Dendrobium şi Phaeleonopsis

Orhideele au o reputaţie proastă ca fiind greu de îngijit, însă acest lucru este complet neadevărat. Orhideelor le place, de fapt, să fie neglijate şi cei mai mulţi oameni ajung să le ucidă cu prea multă îngrijire – prea multă apă şi prea multă lumină. În afară de faptul că sunt uşor de îngrijit, orhideele absorb xylenul din aer, un poluant găsit în mulţi adezivi şi în vopseluri, aşa că sunt cadouri minunate pentru cineva care tocmai s-a mutat sau şi-a renovat casa. În plus, faţă de multe alte planete, orhideele respiră şi elimină oxigen pe timpul nopţii, fiind perfecte pentru dormitor.



2. Ferigile

Ferigile pot fi ţinute şi în ghiveci şi sunt perfecte pentru casă! El ne ajută să scăpăm de poluanţi atmosferici precum toulen şi xylen, găsit în vopseluri, adezivi, dar şi în oja pentru unghii.



3. Crinul păcii sau Spathiphyllum

O plantă tropicală, extrem de populară printre iubitorii de flori. Spathiphyllum adoră să stea la umbră sau în semiumbră şi înlătură toxine precum acetona, amoniacul, benzenul, ethyl acetatul, formaldehidele,  metil alcoolul, trichloroethylenul and xylenul.

4. Philodendronul

Philodendronul este uşor de îngrijit, având nevoie de foarte puţină atenţie. Este o plantă frumoasă, care ne scapă de xylenul din aer.

5. Dracaena Massangeana

Plantă originară din Africa, are un aspect exotic, minunat pentru decorul locuinţei dar şi pentru absorbţia formaldehidelor din aer.



6. Pothos

Este o plantă care provine din Thailanda şi din insulele Oceanului Pacific, este căţărătoare, precum iedera, mereu verde şi uşor de întreţinut. Ea poate supravieţui cu lumină puţină, la temperaturi scăzute şi ne scapă de monoxidul de carbon şi de formaldehide.

7. Floarea flamingo sau Anthurium

Este o floare superbă dar şi foarte practică: absoarbe amoniacul, formaldehidele, toluenul şi xylenului, aşa că este ideală pentru birou, mai ales dacă staţi în apropierea copiatoarelor, imprimantelor sau adezivilor.