Şaptesprezece persoane au fost reţinute în urma unor percheziţii în tabere de romi din Toulouse

Autorităţile franceze au lansat, marţi dimineaţa, o vastă operaţiune de percheziţie în mai multe tabere de romi din Toulouse şi au reţinut 17 persoane, relatează La Depeche, în ediţia electronică de marţi.

RomaniaTV.net
10 oct. 2013, 11:25
Şaptesprezece persoane au fost reţinute în urma unor percheziţii în tabere de romi din Toulouse

Operaţiunea a vizat tabere de romi situate în apropierea fostului complex aeronautic Montaudran, la Blagnac, o suburbie din Toulouse, şi pe Insula Ramier, în centrul acestui oraş, străbătut de Fluviul Garonne.

În vederea efectuării acesteia, în cadrul unei anchete a grupului ce pedepseşte atingerile aduse bunurilor, anchetatorii au mobilizat un dispozitiv impresionant de o sută de funcţionari din cadrul Siguranţei şi aproximativ 40 de membri ai CRS şi Grupului de Intervenţie al Poliţiei Naţionale (GIPN), sprijiniţi de jandarmi şi un elicopter însărcinat să împiedice tentativele de fugă ale unor persoane căutate.

Anchetatorii ai vizat mai multe persoane suspectate că au participat în ultimele săptămâni la furturi de cupru, mai ales în întreprinderi, şi de cablu de la SNCF sau de-a lungul autostrăzilor.

Citeşte şi Coaliţia guvernamentală din Franţa, divizată de problema romilor

Şaptesprezece persoane, toate adulte, au fost plasate în arest la încheierea operaţiunii de percheziţie, care s-a desfăşurat fără probleme. Autorităţile franceze l-au reţinut inclusiv pe presupusul şef al reţelei, care ar fi condus operaţiunile din România, înainte de a veni în Franţa în urmă cu 15 zile.