Săpunurile ne pot îmbolnăvi de cancer. Ai grijă ce sortimente alegi

Cu toții încercăm să minimizăm cantitatea de toxine care ne intră în corp. Mâncăm mai sănătos, bem apă purificată, realizăm chiar și programe de detoxifere. Ceea ce însă puțini oameni conștientizează este cantitatea de toxine pe care o absorbim prin piele. Iar săpunul conține numeroase chimicale suspecte, vopseluri, arome, substanțe despre care nici nu știm că ar trebui să ne ferim.

RomaniaTV.net
31 mart. 2016, 09:09
Săpunurile ne pot îmbolnăvi de cancer. Ai grijă ce sortimente alegi

Așa că dacă doriți să minimizați expunerea la aceste toxine ascunse, ar fi bine să optați pentru săpunuri naturale.

„Multe persoane au pielea sensibilă și nu reacționează deloc bine la săpunurile din comerț. Cu ajutorul unui săpun natural poți reduce și chiar preveni o multitudine de probleme ale pielii cauzate de ingredienții chimici iritanți.

Săpunurile naturale au ingredinete care nu au fost produse cu ajutorul ierbicidelor, fertilizatorilor chimici sau pesticidelor, multe dintre acestea recunoscute ca fiind cancerigene”, explică Mihaela Jarai, fondatorul Alma Natural.

Citeşte şi  Alertă: Autorităţile atrag atenţia că SĂPUNURILE ANTIBACTERIENE sunt TOXICE pentru oameni

Săpunurile antibacteriene sunt cancerigene

La fel ca și în cazul alimentelor, atunci când achiziționăm produse cosmetice trebuie să știm să citim etichetele. Asigurați-vă că ingredientele sunt 100% naturale și vin din surse naturale.

Cele mai obișnuite ingrediente dintr-un săpun natural sunt: uleiul de cocos, de măsline, avocado, shea, laptele de capră și cocos, uleiurile esențiale, untul de shea african plus multe plante medicinale: mușețel, lavandă, gălbenele.

Majoritatea săpunurilor comerciale au scos toate elementele bune din procesul de producție și au înlocuit aceste ingrediente cu agenți spumanți artifiali, coloranți și chimicale puternice. Astfel de produse, care mai degrabă ar trebui numite detergenți sunt rele nu doar pentru piele, dar și pentru mediu.

Citeşte continuarea pe click!sanatate.ro


loading...