Săraci în Marea Britanie, posesori de palate în România

Romii din România sunt din nou în vizorul presei britanice. Potrivit publicaţiei Daily Mail, deşi în Marea Britanie romii susţin că sunt săraci şi trăiesc din ajutoare sociale, în realitate au palate în România.

RomaniaTV.net
25 feb. 2012, 11:07

Daily Mail prezintă cazul unei familii de romi care deţine în România cinci palate, în timp ce ocupaţia de bază din Regat este furtul. Potrivit autorităţilor de la Londra, este vorba de infractori care acţionează organizat.

Romii şobişnuiau să fure telefoane mobile, bijuterii şi bani de la pasagerii trenului de noapte, de la Londra la Kent. Poliţia din Marea Britanie susţine că banda Rostas a jefuit nu mai puţin de 500 de persoane, informează Daily Mail. Prejudiciul – câte sute de mii de lire sterline.

Romulus (18 ani), Marin (25 de ani), Robert (23 de ani) şi vărul lor Cornel (22 de ani) sunt autorii furturilor de pe ruta respectivă.

„Suntem o familie foarte, foarte bogată. Muncim în Anglia, Spania şi Franţa. Avem o mulţime de bani” , au susţinut rudele clanului Rostas din Huedin, unde familia are o vilă cu 16 dormitoare. „Am cheltuit o avere pentru casa asta. Mai mult de un milion de euro”, a precizat un tânăr rom pentru Daily Mail.

În faţa palatelor sunt parcate maşini de lux, Mercedes, Audi şi BMW, toate cu numere engleze sau irlandeze.

Poliţia britanică susţine că familia Rostas face parte dintr-o mare organizaţie criminală care operează în Anglia, Irlanda, Spania sau Franţa.

„Nu au lucrat niciodată în România, doar fură, fură şi iar fură. Au început în 1990 când vindeau whisky şi ţigări furate, înainte de a se muta în Marea Britanie”, a susţinut un vecin al clanului, Artur Potra (42 de ani).

Anul trecut, un reportaj al ziarului The Sun a arătat cum şi-au construit romii în Ţăndărei vile din asistenţa socială britanică.