Sărbătoarea Crăciunului, pierdută printre felicitări obscene – GALERIE FOTO

Spiritul Crăciunului devine unul tot mai comercial de la an la an, în timp ce însemnătatea religioasă a acestei sărbători tinde să dispară. În Anglia, felicitările de Crăciun cu teme religioase sunt înlocuite de unele obscene, care se vând, de altfel, ca pâinea caldă.

RomaniaTV.net
22 dec. 2011, 12:14

Jurnaliştii de la Daily Mail au realizat o anchetă în cele patru mari supermarketuri din Marea Britanie, care a scos la iveală faptul că felicitările de Crăciun cu mesaje cu conţinut explicit le înlocuiesc încet, încet pe cele tradiţionale. Acest fapt este considerat revoltător de liderii comunităţilor creştine, care susţin că „îndoctrinarea multiculturală” a dus la o adevărată aversiune faţă de creştinism, iar, ca o consecinţă, marile magazile se tem acum să afişeze felicitări care ar putea jigni adepţii altor religii.

Astfel, în magazinele celor patru mari lanţuri de supermarketuri din Marea Britanie – Tesco, Asda, Sainsbury’s şi Morrisons – numărul felicitărilor cu temă religioasă vândute înainte de Crăciun este foarte mic şi tinde la zero.

Cei de la Daily Mail prezintă şi cifre exacte. Astfel, din totalul de 6.576 de felicitări individuale cu temă creştină s-au vândut doar 36, adică 0,5%. Pachetele cu felicitări de mai multe tipuri s-au vândut ceva mai bine, 5% din cele 1,337 vândute cuprinzând şi cel puţin una cu mesaj creştin.

Acuzaţi că nu promovează spiritul real al Crăciunului, conducătorii supermarketurilor susţin însă că ei nu fac altceva decât să răspundă cererii clienţilor, fapt care se reflectă, de altfel, în creşterea vânzărilor.

Liderii comunităţilor creştine atenţionează însă că nu este vorba doar despre creşterea cererii consumatorilor, ci de existenţa unor idei preconcepute şi de faptul că oamenii au fost îndoctrinaţi să nu îşi mai „afişeze” creştinismul pentru a nu jigni adepţii altor religii.