Sărbătoarea Floriilor vine cu TEMPERATURI DE IUNIE. Vezi PROGNOZA METEO pentru toată săptămâna

PROGNOZA METEO. Doar o săptămână ne mai desparte până la Florii. Dacă este să judecăm după cum a fost vremea săptămâna aceasta însă, puţine speranţe să vedem prea multe flori curând. Meteorologii ne dau veşti bune şi anunţă că vremea se încălzeşte şi iese soarele.

RomaniaTV.net
06 apr. 2014, 13:47
Sărbătoarea Floriilor vine cu TEMPERATURI DE IUNIE. Vezi PROGNOZA METEO pentru toată săptămâna

PROGNOZA METEO. Vremea se încălzeşte la început de săptămână şi ploile se domolesc. La mijlocul săptămânii ajungem la valori de 24 de grade. Joi se răceşte cu 10 grade, dar de vineri, vremea reintra intr-un proces alert de incalzire pregatind un weekend frumos si cald, perfect pentru sarbatoarea Floriilor!

Luni, vremea schimba din noua foaia, de acesta data in sensul bun. Se incalzeste semnificativ in regiunile extracarpatice, astfel ca amiaza vine cu valori de 12 grade în Deltă pana la 20 de grade în vestul Olteniei. Norii nu se dau dusi din zonele nordice şi centrale, unde mai lasa cateva ploi slabe, in timp ce in restul teritoriului soarele preia controlul asupra cerului si numai izolat isi mai pot face aparitia cativa stropi de ploaie. Vântul adie simtitor pe la munte.

Vezi şi: Ninsoare ca în DECEMBRIE în Moldova. Vezi cât măsoară stratul de zăpadă VIDEO

Luni, temperaturile cresc destul de mult si in Capitala. Dupa un sfasit de saptamana cu vreme rece si mohorata, luni se arata soarele, iar mercurul in termometre se avanta spre aproximativ 18 grade, in timp ce vantul abia daca se simte.

Vezi şi: COD GALBEN de vânt în MOLDOVA. Vezi judeţele vizate

PROGNOZA METEO. Marti ajungem sa vorbim despre o vreme în general frumoasă şi caldă pentru această dată în cea mai mare parte a ţării. Trecator, cativa nori vor umbri soarele şi doar izolat vor fi posibile ploi slabe prin sud şi la munte. Noaptea, in schimb, cerul se innoreaza si pana dimineata incepe sa în regiunile nord-vestice. Vântul adie usor, iar temperaturile continua sa cresca, asa ca dupa-amiaza vine cu 22 de grade in unele localitati din sudul, vestul si centrul teritoriuluiplecand de la 14 grade in Delta Dunarii.

Bucurestenii vor fi rasfatati marti de razele generoase ale soarelui ce vor aduce peste Capitala o vreme frumoasă şi destul de caldă pentru data din calendar, cu o maxima termica in jurul a 20 de grade.

Vremea ramane caldă în sud-estul ţării si pe parcursul zilei de miercuri. In schimb, în celelalte zone temperaturile scad semnificativ, cu pana la 10 grade fata de ziua anterioara. Astfel, temperaturile maxime vor porni de la 9 grade in Maramures si Bucovina si se vor opri la 24 de grade in sudul Moldovei, Muntenia si in partea continentala a Dobrogei.

Norii vor ajunge sa domine cerul in regiunile vestice, nordice si centrale unde pe arii extinse va ploua, in timp ce in restul tarii vremea va fi destul de insorita, mare parte din zi, si abia spre seara isi fac aparitia putine ploi.

La munte, la peste 1800 m se vor semnala precipitaţii mixte. Vântul va prezenta intensificari în majoritatea regiunilor, cu viteze mai mari pe creste şi în extremitatea sudică a Olteniei.

Vremea va fi în continuare mai caldă decât în mod normal pentru această dată si in Bucuresti, astfel încât temperatura maximă va fi de 22…23 de grade. Cerul va fi variabil, cel putin pana in orele serii cand se norii se inmultesc, dar abia noaptea incepe sa ploua, iar vantul sa se intensifice.

PROGNOZA METEO. Ziua de Joi vine cu o vreme racoroasa in toata tara, dar incepand de vineri se incalzeste treptat, astfel ca sarbatoarea Floriilor vine cu vreme usor mai calda decat in mod normal, respectiv maxime de la 14 pana la 24 de grade. Mai ploua joi, in sudul şi sud-estul ţării, iar la munte, la altitudini de peste 1800 m, trecător vor mai fi precipitaţii sub formă de lapoviţă sau ninsoare. Apoi, ploile vor prefera jumatatea nordica a teritoriului, asa ca cel putin locuitorii din partea de sud si sud-est a tarii se pot bucura de zile frumoase de sarbatoare.

Vezi şi: PROGNOZA METEO de Paşte şi de 1 Mai: Cum va fi vremea de Paşte 2014