Sărbătorile de iarnă 2020 vin cu restricţii majore

Pasionaţii sporturilor de iarnă vor avea o mare problemă în acest sezon hibernal, deoarece multe ţări introduc restricţii majore în contextul pandemiei de Covid 19.

09 dec. 2020, 13:15
Sărbătorile de iarnă 2020 vin cu restricţii majore

Sărbătorile de iarnă 2020 sunt „contaminate” de Covid.  Va fi greu să pleci în concediul de vis anul acesta, pe pârtiile din Europa, deoarece mai multe ţări au introdus restricţii.

În timpul sezonului cald, vizitele la piscină, ieşirile în parc sau la îngheţată sunt distractive pentru întreaga familie, căci nimeni nu îşi doreşte să petreacă acele zile calde în casă. Dar ce poţi face împreună cu familia atunci când temperaturile scad şi iarna îşi face simţită prezenţa?

Elveţia rămâne una dintre destinaţiile posibuile, dar este una dintre puţinele ţări care va avea anul acesta singurele staţiuni alpine complet deschise pentru turişti.

Sărbătorile de iarnă 2020 vin cu măsuri de carantinare. Anunțul lui Arafat
Ţările europene cu tradiţie în sporturile de iarnă vor fi puternic afectate de pandemie. Iată cum stau lucrurile în acest moment:

Germania
Cancelarul german, Angela Merkel, şi Premierul Italiei, Giuseppe Conte, au cerut tuturor membrilor Uniunii Europene să închidă staţiunile până în ianuarie.

  • toate staţiunile închise până pe 10 ianuarie
    restricţii pentru cei care vor să meargă în Elveţia la schi

Italia

toate staţiunile închise până pe 7 ianuarie
pârtiile pot fi folosite doar de sportivi amatori şi profesionişti
caratină obligatorie de 10 zile pentru turiştii care merg la schi în Elveţia

Franţa
Preşedintele Emmanuel Macron nu vrea să tulbure apele, aşa că este puţin probabil ca teleschiurile de pe pârtiile franceze să funcţioneze după sfârşitul carantinei. Clement Beune,  secretarul de stat al Franţei pentru Afaceri Europene, a declarat că în Elveţia încă se discută oportunitatea deschiderii pârtiilor, plus toate facilităţile, dar ar fi o concurenţă neloială. Mai mult, ar putea fi vorba, în cazul în care le deschid, şi de posibile infectări cu COVID-19, iar turiştii s-ar întoarce contaminaţi în ţările lor.

Sărbătorile de iarnă 2020 aduc restricţii şi în Spania

  • staţiuni deschise pentru localnici
    circulaţia restricţionată la frontiere în perioada 23 decembrie – 6 ianuarie

Austria

Austria, destinaţia de top din Europa pentru fanii schiatului, va deschide complet pârtiile în Ajunul Crăciunului, dar hotelurile şi restaurantele vor rămâne închise.