Sârbu: De anul trecut tot spun că Udrea va fi candidatul domnului Băsescu la alegerile prezidenţiale

Liderul senatorilor PSD, Ilie Sârbu, a afirmat, luni, că decizia lui Cristian Diaconescu de a demisiona din PMP pentru a candida la alegerile prezidenţiale ca independent nu îl surprinde, adăugând că Elena Udrea va fi 'candidatul domnului Băsescu' în alegerile prezidenţiale, transmite Agerpres.

RomaniaTV.net
18 aug. 2014, 12:28
Sârbu: De anul trecut tot spun că Udrea va fi candidatul domnului Băsescu la alegerile prezidenţiale

‘Poate aţi urmărit declaraţiile mele pe diverse posturi de televiziune cred că de anul trecut, din ianuarie, spun lucru ăsta: doamna Udrea va fi candidatul domnului Băsescu la alegerile prezidenţiale din toamnă. (…) Dacă urmăriţi evoluţia lucrurilor, am ajuns în acest punct. Cum se produce, cum l-a umilit pe domnul Diaconescu, dar şi dânsului îi plac umilinţele astea şi se complace, fiindcă ştia de la început că lucrurile nu ajung în faza pe care doamna Udrea, aşa luată de pe scaunul de preşedinte, aleasă de două minute, a declarat că domnul Diaconescu va fi candidat’, a spus Sârbu, la Parlament.

Potrivit liderului social-democrat, premierul Victor Ponta, candidat al PSD-PC-UNPR în alegerile prezidenţiale, nu are un contracandidat care să îi ridice probleme în persoana lui Cristian Diaconescu sau în Elena Udrea.

‘Pe zona asta nu cred că avem niciunul (candidat – n.r.) periculos. Ca să faci ceva, cu ce? Cu 6%? Care l-a luat partidul, dar staţi că acum e vorba de om. Chiar cei din PMP spun că domnul Diaconescu nu poate să adune semnături. Ce candidat periculos care nu-şi poate aduna semnături? Am mai văzut un membru al PMP care a spus că şi ei fac acelaşi demers cu doamna Udrea că mai, mai ridică procentul de la 6%. (…) Astea sunt lucruri care se fac formal, de dragul imaginii, dar cu ce să-l baţi pe Ponta? Cu 6%, cu 8%, cu 10%?’, a mai spus Sârbu.

În ce îl priveşte pe preşedintele PNL Klaus Iohannis, Ilie Sârbu a criticat faptul că ‘noul PNL’, care îl sprijină pe liderul liberal în alegerile prezidenţiale, a preluat discursul preşedintelui Traian Băsescu, axându-se pe atacuri la adresa premierului Victor Ponta.

‘Pe partea cealaltă sigur că e un candidat deja a două partide puternice, care acum au devenit unul. Dar şi acolo e problema că au preluat agenda domnului Băsescu, complet. Dacă vă uitaţi, mot a mot, toate atacurile, îndrumările pe care le dă PNL, acum noul PNL, sunt atacuri doar pe domnul Ponta, concret, cu teme pe care le-a avut, le are şi le va mai avea domnul Băsescu, atât cât va mai conta în politică. Le-au transferat acum la noul PNL. Nu ne impresionează’, a conchis Sârbu.

Cristian Diaconescu a anunţat luni, într-o conferinţă de presă, că va candida ca independent la Preşedinţia României şi în aceste condiţii nu va mai fi membru al PMP.