Sârbu: La sfârşitul lunii aprilie, vom şti exact când şi cu ce procent cresc salariile

Noi speranţe pentru bugetari şi pensionari. Marian Sârbu, preşedintele UNPR, a declarat în exclusivitate în emisiunea Newsdesk de la România TV că procentul de creştere a salariilor angajaţilor la stat va fi anunţat, cel mai probabil, la sfârşitul acestei luni. Totodată, el a spus că, de la începutul anului viitor, cei care au pensii mai mari de 740 de lei nu vor mai plăti contribuţia la asigurările de sănătate.

RomaniaTV.net
02 apr. 2012, 20:14
Sârbu: La sfârşitul lunii aprilie, vom şti exact când şi cu ce procent cresc salariile

Cred că la sfârşitul lunii aprilie vom şti exact când şi cu ce procent. Eu unul nu mă îndoiesc că va fi o creştere a salariilor în domeniul bugetar„, a declarat Marian Sârbu.

Şi pensionarii au un motiv de bucurie începând cu luna ianuarie a anului viitor.

Eu cred că putem să avem în vedere la 1 ianuarie o renunţare la contribuţiile pe care le plătesc pensionarii care au pensii mai mari de 740 de lei în ceea ce priveşte asigurările pentru sănătate. Ştiţi că acest lucru a fost introdus într-un moment complicat din punct de vedere bugetar. Acum suntem din ce în ce mai stăpâni pe ceea ce numim deficit bugetar şi cred că, începând cu 1 ianuarie, şi în domeniul pensiilor vom putea să punem în aplicare legea nouă care a fost adoptată în 2010 în Parlament”, a precizat Marian Sârbu.