Sârbu (UNPR): Ungureanu pare determinat să discute despre creşterea salariilor

Salariile bugetarilor ar putea reveni la nivelul de dinainte de a fi tăiate. Deputatul UNPR Marian Sârbu a afirmat că unul dintre motivele pentru care Uniunea va susţine instalarea guvernului Ungureanu este că premierul desemnat pare determinat să ia în calcul un grafic de revenire a salariilor bugetarilor la nivelul anterior reducerii de 25%, însă după analiza rezultatelor economiei pe primul trimestru al anului în curs.

RomaniaTV.net
07 feb. 2012, 11:58
Sârbu (UNPR): Ungureanu pare determinat să discute despre creşterea salariilor

„Mihai Răzvan Ungureanu ni s-a părut determinat să discute un astfel de grafic de revenire, dar după primul trimestru, după cunoaşterea rezultatelor economice ale primului trimestru. Aceasta pare să fie o noutate, cel puţin în ceea ce priveşte determinarea. Repet, Mihai Răzvan Ungureanu pare determinat să adopte un astfel de grafic”, a spus liderul UNPR.

Marian Sârbu i-a solicitat lui Ungureanu să contribuie şi la relansarea dialogului social, în condiţiile în care comunicarea cu sindicatele lasă de dorit.

„La ultima întâlnire tripartită, sindicatele au absentat. Noi vom face demersurile care ţin de expertiza noastră pentru a putea să refacem acest ţesut. Mai toţi partenerii care se aşează la masă nu se aşează niciodată să cedeze ceva din partea lor. Toată lumea vrea să îşi impună punctul de vedere. Noi vom încerca să aducem sindicatele la dialog şi în felul acesta îl vom sprijini pe primul-ministru”, a spus precizat Sârbu.