Sare de mare sau sare de masă? Care e mai sănătoasă?

Sare e nelipsita din viata noastra. Dar care este cea mai sanatoasa pentru consumul uman? Sa fie sarea de Himalaya? Sarea rosie hawaiana? Sarea neagra de vulcan? Sau sarea clasica de masa? Sarurile exotice, colorate, sunt minim procesate si sunt alternative sanatoase pentru sarea de masa, rafinata.

RomaniaTV.net
23 mai 2017, 12:23
Sare de mare sau sare de masă? Care e mai sănătoasă?

Sarea de mare se extrage printr-un proces simplu: evaporarea apei oceanice sau din lacurile sarate din care este provine. Sarea de mare poate contine si alte minerale precum potasiu, calciu, magneziu care influenteaza gustul.

Sarea de masa este extrasa din subteran, iar pentru a avea o culoare alba uniforma, se folosesc agenti antiaglutinare, precum silicatul de calciu. Sarea de masa este imbunatatita cu iod pentru a se preveni deficitul de iod din organism si formarea gusei.

Ce trebuie sa iei in considerare cand alegi

Specialistii spun ca mineralele continute in sarea de mare (potasiu, magneziu, calciu etc.) pot fi la fel de bine consumate din alte surse: fructe, legume, cereale integrale, legume.

Cat priveste continutul de sodiu, sarea de mare si cea de masa au valori aproximativ egale. Daca vrei sa micsorezi cantitatea de sodiu pe care o consumi, nu ai facut nimic daca doar inlocuiesti sarea de masa cu cea de mare.

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR. RO.