Sarea de bucătărie, periculoasă pentru organismul uman. Ce nu scrie pe ambalaj

Sarea de masă, cel mai folosit ingredient în mâncăruri din întreaga lume, pare să fie destul de nociv pentru sănătatea noastră.

18 dec. 2019, 08:14
Sarea de bucătărie, periculoasă pentru organismul uman. Ce nu scrie pe ambalaj

Un studiu recent a scos la iveală un adevăr șocant, scrie dcbusiness.ro. Cel mai popular ingredient din felurile de mâncare ar ascunde un secret foarte periculos. Specialiștii au scos la iveală totul, mai ales că informațiile nu sunt niciodată regăsite pe ambalaj.

În urmă unui experiment realizat de curând s-a aflat că sarea de masă ne-ar putea pune sănătatea în pericol, într-un mod neașteptat. Se pare că 90% dintre produsele de sare ar conține fragmente de microplastic.

Citeşte şi Cum să faci cel mai bun piure de cartofi. Trei ingrediente din orice bucătărie pentru un piure catifelat

Acest pericol a devenit unul real și pentru oameni, nu doar pentru viețuitoarele marine care se lupta cu excesul de plastic al planetei noastre. Studiul a fost realizat de către cercetătorii din Coreea de Sud, alături de Greenpeace Asia.

În acest sens, au fost testate nu mai puțîn de 39 de branduri producătoare de sare de masă, din întreagă lume. Astfel s-a descoperit că 36 dintre acestea conțineau microplastic, ce poate ajunge să fie dăunător organismului uman. Singurele produse de sare ce nu fuseseră contaminate erau cele comercializate în Franța, China și Taiwan.

Cantitatea de microplastic din sare poate să varieze drastic, în funcție de țară sau regiunea în care este ragasita. Cel mai mare nivel a fost observat în cazul animitor produse din Asia. Totodată, plasticul microscopic din sarea de masă reprezintă un efect nociv direct al poluării cu plastic.

În prezent nu se cunosc foarte multe despre efectele nocive ale microplasticelor asupra organismului uman. Experții avertizează însă că acest neajuns al cunoașterii științifice nu ar trebui să fie un verdict liniștitor, ci din contra, să ne îngrijoreze.