Sarkozy a dat undă verde expulzării romilor. Vezi de ce îl acuză opoziţia

Romii vor fi din nou expulzaţi din Franţa. Potrivit presei franceze, preşedintele Nicolas Sarkozy ar fi dat deja undă verde pentru ca sute de romi cu paşaport românesc să fie deportaţi.

RomaniaTV.net
09 ian. 2012, 11:00
Sarkozy a dat undă verde expulzării romilor. Vezi de ce îl acuză opoziţia

În primele zile ale anului 2012, romii au fost adunaţi de poliţia franceză de pe străzi şi din taberele ilegale. Totodată, într-un cartier select din capitala franceză a fost formulată o petiţie împotriva instalării unei tabere de romi.

Măsura lui Sarkozy a fost criticată de opozanţii preşedintelui, care o consideră o strategie de atragere a electoratului extremist.

În ultimii doi ani, romii au plecat din Hexagon cu 200 de euro în buzunar, iar la Paris şi în alte metropole a fost interzisă cerşetoria. Măsura nu a dat însă rezultate pentru că mare parte a celor expulzaţi au revenit în Franţa.

În prezent, peste 15.000 de romi din România trăiesc pe teritoriul francez. În acelaşi timp, primarul Parisului analizează posibilitatea de a crea o tabără permanentă pentru romi la marginea arondismentului al 16-lea, unul dintre cele mai selecte cartiere din capitala franceză. Decizia sa nu este însă pe placul tuturor. Potrivit Wall Street Journal, parizienii din cartier semnează o petiţie împotriva acestui proiect. Până acum, aproximativ 700 de persoane au semnat petiţia împotriva instalării taberei.