Sarkozy are şanse mari să obţină un nou mandat

Ministrul de Externe francez , Alain Juppe, afirmă că "speranţa" a luat locul "îndoielilor" existente până acum privind realegerea lui Sarkozy în 2012

RomaniaTV.net
07 dec. 2011, 08:30
Sarkozy are şanse mari să obţină un nou mandat

„În urmă cu trei luni, trebuie să spunem că îndoiala ne rodea inimile, în prezent speranţa a revenit”, în special din cauza „slăbiciunii candidatului socialist”, a declarat Juppé la încheierea convenţiei naţionale a Uniunii pentru Republică, UMP, partidul de dreapta, al preşedintelui Nicolas Sarkozy. cu privire la proiectul său pentru 2012.

Despre candidatul Partidului Socialist, François Hollande, Juppe a spus că „este împietrit în alianţe improbabile”, „ezită să fixeze etapele unui proiect pentru Franţa, fie că este vorba despre politica energetică, refondarea Europei sau locul Franţei în ONU … Ezită, ezită mult şi este un pic îngrijorător pentru cineva care vrea să exercite funcţia supremă”.
Juppé a atacat mai multe puncte ale proiectului politic al lui Hollande, citând înfiinţarea a „300.000 de locuri de muncă”, „60.000 de profesori suplimentari” şi restabilirea „pensionării la 60 de ani”, ţinând să precizeze că „niciun alt partid aflat în campanie în Europa nu promite să scadă vârsta de pensionare”.

„În oglindă”, a declarat Juppé, „noi avem forţa campionului nostru”, Nicolas Sarkozy, „care a dus la bun sfârşit reformele profunde de aproape cinci ani, care în perioada tulbure a crizei are o intuiţie bună, fixează priorităţile, conduce bine şi face auzită sus şi tare vocea Franţei în Europa, în G8, în G20, la ONU şi în lume”.

Sarkozy nu a declarat până în prezent dacă va candida la alegerile prezidenţiale din aprilie şi mai 2012, dar toată presa consideră că acesta va încerca să obţină un nou mandat, informează AFP citată de Mediafax.

Ultimele sondaje continuă să îl crediteze pe Hollande cu o victorie în faţa lui Sarkozy în cazul unui al doilea tur de scrutin. Acestea îl plasează pe candidatul socialist în faţa actualului preşedinte în intenţiile de vot şi în primul tur de scrutin, dar diferenţa dintre cei doi s-a redus în ultimul timp.