Sarkozy costă Franţa, în continuare, un million de euro pe an

După pierderea alegerilor din 7 mai, fostul preşedinte francez Nicolas Sarkozy a ieşit brutal din atenţia opiniei publice. Adică prea puţini mai sunt cei preocupaţi de viaţa lui. Până de curând

14 iun. 2012, 12:56
Sarkozy costă Franţa, în continuare, un million de euro pe an

Opinia publică din Franţa pare să fie interesată, din nou, de personalitatea fostului preşedinte mai ales de când presa a publicat un articol despre cât îi costă pe francezi „siguranţa„ lui Sarkozy. Pe an, paza fostului preşedinte se ridică la suma de 700 000 de euro, pentru că 10 poliţişti sunt detaşaţi special pentru a supraveghea siguranţa lui Sarkozy şi a familiei sale, iar salariul pe an pentru un singur poliţist este de 72 000de euro.

Cei 10 poliţişti fac parte din GSPR, grupul pentru siguranţa Preşedintelui şi sunt mai vechi colaboratori ai lui Sarkozy din perioada când acesta îşi ducea existenţa la Elysee Recent, presa franceză s-a arătat preocupată de cum arată acum, după 7 mai, noua existenţă a ex-locatarului de la Elysee şi a aflat că domnul Sarkozy este destul de bine.

Revenit de la Marrakech, din vacanţă petrecută în  Maroc, Nicolas Sarkozy a fost fotografiat de reporterii de la publicaţia Le Journal du dimanche practicând jogging-ul în pădurea Boulogne, într-o frumoasă după-amiază franceză. Până când va pleca în vacanţa de vară, la reşedinţa Carlei de la Cap Nègre, Sarkozy îşi petrece luna iunie la Paris, fiind  preocupat să îşi amenajeze biroul din Mirosmenil nr 77 din arondismentul nr 8, unde deja angajaţii săi sunt în plină acţiune şi unde curierii freamătă, zilnic. Apropiaţii lui Sarkozy, citaţi ca surse de câtre Le Journal du dimanche şi Le Figaro, susţin că acesta şi-a acordat o perioadă de două luni în care va gândi foarte bine viitorul său pe următorii 20 de ani. Oricum nu are de gând să pună pe picioare o fundaţie precum Jacques Chirac, dar poate reveni în avocatură. Aceasta ar fi una dintre variantele pe care fostul preşedinte o are pe listă. În luna septembrie este aşteptat la Consiliul Constituţional, dar Sarkozy vizează şi o nouă carieră, în afaceri internaţionale, mai degrabă în afaceri europene. Se pare că acesta ar fi proiectul secret a lui Sarkozy. Oricum din veniturile sale ca fost preşedinte de stat, acesta poate conta pe un salariu lunar de 20.000 de euro iar biroul său de membru al Consiliul Constituţional are o suprafaţă de 20m pătraţi, foarte simplu, decorat doar cu tapiserii semnate de celebrul artist Zao wou-Ki. Între timp, Sarkozy pare mai degrabă preocupat de cum va termina anul şcolar fiul cel mare al Carlei şi evident de organizarea vacanţei la Cap Nègre, acolo unde speră să fie lăsaţi în pace de paparazzi. Aşa că domnul Sarkozy pare să aibă o viaţă frumoasă chiar dacă şi-a pierdut rolul de preşedinte jucător.