Sarkozy i-a oferit lui Obama, în 2011, un sac de golf EXTREM DE SCUMP

Fostul preşedinte francez Nicolas Sarkozy i-a oferit în 2011 omologului său american Barack Obama un sac de golf în valoare de 7.750 de dolari, potrivit unei liste de cadouri dată publicităţii joi de administraţia americană, scrie AFP, potrivit Agerpres.

RomaniaTV.net
26 apr. 2013, 12:46
Sarkozy i-a oferit lui Obama, în 2011, un sac de golf EXTREM DE SCUMP

Conform listei redactate de biroul de protocol, aflat în subordinea Departamentului de Stat, Sarkozy şi soţia sa, Carla Bruni-Sarkozy, i-au oferit lui Obama la 10 ianuarie 2011 un ‘sac mare pentru accesorii de golf, marca Hermes, din piele neagră, cu încuietoare şi chei’.

Lista de 231 de pagini include şi alte cadouri din partea fostului lider francez pentru omologul său de la Casa Albă, în special produse de marochinărie de lux.

Printre darurile oferite de Sarkozy se numără o trusă de stilouri, vin şi produse de vestimentaţie, precum şi o ‘statuie a lui Bucefal’, calul lui Alexandru cel Mare, totul evaluat la 15.803,62 de dolari.

Printre alte cadouri primite de Obama de la omologii săi din străinătate se află o ‘statuie a lui Abraham Lincoln’ de peste 1,20 metri înălţime, oferită de fostul preşedinte chinez Hu Jintao şi evaluată de protocolul american la 9.800 de dolari, în timp ce Dmitri Medvedev a fost mai modest, oferindu-i lui Obama o ‘miniatură a Kremlinului’ în email, estimat la 1.050 de dolari.

Toţi angajaţii statului federal american trebuie să declare cadourile primite de origine străină. Cadourile destinate preşedintelui şi familiei sale sunt trimise arhivelor naţionale şi eventual pot fi expuse în biblioteca lor prezidenţială.