Sarkozy vrea să se întoarcă la Elysee, ca să salveze Franţa din mâinile socialistului Hollande

Fostul preşedinte francez Nicolas Sarkozy vrea să revină la Elysee după cei cinci ani de mandat ai actualului preşedinte Francois Hollande, pentru că are "datoria morală" de a "salva ţara" de socialişti.

RomaniaTV.net
04 oct. 2012, 14:08
Sarkozy vrea să se întoarcă la Elysee, ca să salveze Franţa din mâinile socialistului Hollande

Nicolas Sarkozy ar intenţiona să candideze la următoarele alegeri prezidenţiale din Franţa. Fostul lider de la Elysee i-ar fi spus unui fost ministru că este datoria sa morală să încerce să salveze ţara, după 5 ani de guvernare socialistă.

Partidul fostului preşedinte a refuzat să comenteze informaţiile. Sarkozy a pierdut anul acesta preşedinţia ţării, în faţa socialistului Francois Hollande.

Fostul lider de la Elysee s-a retras din prim-planul scenei politice şi chiar declarase, înainte de a fi învins în alegeri, că, dacă urma să le piardă, se va retrage definitiv din politică.

Se pare însă că acum, Sarkozy, care nu se simte prea bine departe de politică, e pe cale de a se răzgândi. Însă 32% dintre francezi ar vrea ca fostul preşedinte să joace un rol mai important. Dacă va candida din nou, în 2017, va fi pentru prima dată în istoria ţării când un preşedinte învins în alegeri se relansează în cursa pentru Elysee.