Sarmalele care te ajută să slăbeşti. Ce trebuie să facă gospodinele: „Pot reprezenta un fel de “farfurie ideală”

Sarmalele care te ajută să slăbeşti. Chiar dacă este greu de crezut că atunci când ţinem o dietă putem şi include şi sarmalele, ei bine, se poate. Acest lucru este confirmat şi explicat de nutriţionistul Mihaela Bilic.

03 nov. 2022, 20:41
Sarmalele care te ajută să slăbeşti. Ce trebuie să facă gospodinele: „Pot reprezenta un fel de “farfurie ideală”
Sarmalele care te ajută să slăbeşti

Sarmalele care te ajută să slăbeşti. Fie că sunt cu varză sau cu frunze de viță, nutriționistul Mihaela Bilic spune că sarmalele nu trebuie mâncate cu mămăligă și smântână grasă, pentru că acest lucru ne poate aduce kilograme în plus. Dacă însă ținem cont de anumite trucuri, putem să slăbim chiar.

Citeşte şi: O prăjitură sau un suc de fructe? Ce recomandă nutriţionistul Mihaela Bilic: „Din această cauză copiii sub trei ani sunt obezi”

Sarmalele care te ajută să slăbeşti

Mihaela Bilic recomandă să nu avem în farfurie mai mult de cinci sarmale, iar acestea nu trebuie să fie gătite în ulei. „Sarmalele chiar sunt un fel de mâncare echilibrat, ele combină carnea cu cerealele și legumele așa cum este recomandat nutrițional. Sarmalele pot reprezenta un fel de “farfurie ideală” în următoarele condiții: porția să fie de 3-5 bucăți, nu o oală întreagă, carnea tocată să fie din pulpă de porc, care are puțină grăsime.

Să nu fie adăugat la gătit ulei, de niciun fel, să fie fierte în zeamă de varză/ borș/ suc de roșii. Smântâna să fie folosită ca decor, iar sarmalele să fie însoțite de ardei iute din belșug, pentru că ajută la stimularea metabolismului. (…) În cazul în care țineți la siluetă, renunțați la mămăligă și consumați sarmalele ca fel unic la o masă”, a explicat Mihaela Bilic, pe Instagram.

Mai există și alte trucuri pentru ca sarmalele să aibă cât mai puține calorii. De exemplu, puteți folosi carne de curcan sau pui în locul celei de porc. Sau puteți opta pentru carne de vită slabă. Puteți adăuga în compoziție condimente care ajută la arderea grăsimilor, precum piperul negru, piperul cayenne, cuminul, turmericul.