O prăjitură sau un suc de fructe? Ce recomandă nutriţionistul Mihaela Bilic: „Din această cauză copiii sub trei ani sunt obezi”

O prăjitură sau un suc de fructe? Mihaela Bilic a vorbit despre zahărul care este prezent în ambele variante, însă cea din urmă este foarte înşelătoare. Fresh-ul este considerat o băutură sănătoasă, asta pentru că este provenit dintr-un fruct, însă nu este deloc aşa.

23 oct. 2022, 14:00
O prăjitură sau un suc de fructe? Ce recomandă nutriţionistul Mihaela Bilic: „Din această cauză copiii sub trei ani sunt obezi”
Ce recomandă nutriţionistul Mihaela Bilic

O prăjitură sau un suc de fructe? Ambele intră la categoria de desert, însă Mihaela Bilic recomandă doar unul şi explică şi motivul pentru această alegere.

După masă, cei mai mulți dintre noi ne dorim și un desert, însă pentru a vedea dacă alegerea pe care o facem este cea mai potrivită, este important să știm care sunt deosebirile dintre, de exemplu, o prăjitură și un pahar de suc de fructe.

Citeşte şi: Andrei Roșu, maratonistul vegan, o atacă dur pe Mihaela Bilic: ”Această doamnă ar trebui internată”

O prăjitură sau un suc de fructe?

Fructele se mestecă, nu se beau cu paiul. Nu transformați fructele în suc pentru că le schimbați rolul în nutriția noastră. Fructul este desertul perfect, echilibrat, făcut de natură în așa fel încât zahărul să se absoarbă lent, însă în momentul în care scoatem doar zeama dintr-un fruct, aici în pahar avem apă cu fructoză, și nu este dintr-o singură portocală, ci din cel puțin 3-4 portocale.

Cum se comportă sucul în corpul nostru? Precum zahărul. Apa cu fructoză se duce rapid în ficat, iar ficatul nu știe să facă din suc decât alcool, iar alcoolul face grăsime pe burtă. Acesta este motivul pentru care copiii sub trei ani au ficat steatozic, ficat infiltrat cu grăsime și obezitate abdominală, exact cum au băutorii de bere. Pentru că fresh-ul, dragile mele mămici, se transformă în alcool. Așa că haideți să îi învățăm să mestece fructele. 120 de calorii care vin din apă cu fructoză îngrașă mai tare decât caloriile în sine.

Când bem un pahar de suc, mai este o problemă. Corpul nostru, tot ce este lichid, crede că este apă și nu contorizează caloriile. Dacă noi am băut un pahar de suc nu o să ne simțim hrăniți, nu o să ne simțim sătui. Apa cu fructoză se transformă în grăsime, iar noi o să avem impresia că mare lucru nu am mâncat.

Dintre sucul de fructe și prăjitură, mai bine prăjitură, pentru că pe aceasta o vedem, știm că este un desert, o mestecăm, ne bucurăm de ea și o savurăm, în schimb pe suc îl dăm pe gât, ca pe apă”, a explicat Mihaela Bilic, la Pro TV.