Şase bănci sunt de acord cu CONVERSIA CREDITELOR din franci elveţieni în lei VIDEO

Viceguvernatorul BNR, Bogdan Olteanu, a declarat, luni seara, că şase bănci din România au fost de acord cu conversia creditelor din franci elveţieni în lei.

27 ian. 2015, 08:23
Şase bănci sunt de acord cu CONVERSIA CREDITELOR din franci elveţieni în lei VIDEO

Sunt şase bănci care au propus fie conversia creditelor în lei, fie combinarea acestei conversii în lei cu o reducere a sumei datorate sau cu o reducere a dobânzii plătite. Aici mai este loc de discuţii între bănci şi clienţi. Cred că băncile pot găsi resurse pentru a lăsa ceva mai mult„, a declarat Olteanu la TVR.

Potrivit purtătorului de cuvânt al BNR este vorba despre băncile Bancpost, Volksbank, Piraeus Bank, Raiffeisen, Banca Romaneasca şi OTP Bank.

Peste 1.500 de romani cu credite in franci au iesit in strada si au cerut, duminica, conversia creditelor din valuta (franci, euro sau dolari) in lei.

Ei apartin „Grupului clientilor cu credite in CHF”, care are peste 15.000 de membri acumulati intr-o saptamana. Solicitarile lor au fost inaintate, marti, 20 ianuarie 2015, autoritatilor printr-un document.

CITEŞTE ŞI CURS BNR: Leul se apreciază uşor faţă de euro, francul elveţian şi dolar


Banca Nationala a Romaniei a estimat ca institutiile financiare din tara noastra vor pierde 4,3 miliarde de lei (950 milioane de euro) daca se va aplica conversia creditului din franci in moneda nationala la cursul la care a fost contractat imprumutul.