Şase cazuri de dopaj la CM de atletism din 2005, descoperite în urma unor noi analize

Şase cazuri de dopaj au fost descoperite după noi analize ale eşantioanelor de la Campionatele Mondiale din 2005, a anunţat, vineri, Federaţia Internaţională de Atletism (IAAF), informează AFP.

RomaniaTV.net
08 mart. 2013, 12:18
Şase cazuri de dopaj la CM de atletism din 2005, descoperite în urma unor noi analize

„Cele şase cazuri de dopaj sunt: Andrei Mihnevici (Belarus), Ivan Tihon (Belarus), Vadim Deviatovski (Belarus), Tatiana Kotova (Rusia), Nazdeia Ostapciuk (Belarus) şi Olga Kuzenkova (Rusia). În aceste cazuri se deschid proceduri disciplinare”, se arată într-un comunicat al IAAF, potrivit Mediafax.

Olga Kuzenkova, campioană olimpică în 2004 şi campioană mondială la Helsinki, la aruncarea ciocanului, s-a retras din activitate în 2007.

Numele sportivei Tatiana Kotova, specialistă în săritura în lungime, a fost dat publicităţii din februarie, când atleta a fost suspendată provizoriu după primele analize ale eşantioanelor de la Helsinki 2005, competiţie la care rusoaica a obţinut medalia de argint.

Nu este suprinzătoare prezenţa pe listă a lui Ivan Tihon, triplu campion mondial la aruncarea ciocanului, căruia IAAF i-a cerut să nu participe la ediţia din 2012 a Jocurilor Olimpice. Tihon a avut probleme din cauza eşantioanelor de la JO de la Atena (2004). De asemenea, el a fost depistat pozitiv la JO din 2008, la fel ca alt sportiv din Belarus, Vadim Deviatovski, şi el prezent pe lista IAAF.

Mihnevici, campion mondial în 2003 la aruncarea greutăţii şi multiplu medaliat, s-a clasat pe locul 10 la Helsinki.

Nadzeia Ostapciuk a fost descalificată, anul trecut, de la JO de la Londra, după două controale antidoping ce au relevat prezenţa unui agent anabolizant în urină.