Şase copii din Călăraşi, în stare gravă după ce au înghiţit medicamente. Alţi 84 de copii, intoxicaţi într-o tabără la Braşov UPDATE

La faţa locului s-au deplasat trei elicoptere SMURD de la Bucureşti, Galaţi şi Constanţa pentru a-i prelua pe aceştia şi a-i duce la Spitalul Grigore Alexandrescu din Capitală.

27 iun. 2023, 18:46
Şase copii din Călăraşi, în stare gravă după ce au înghiţit medicamente. Alţi 84 de copii, intoxicaţi într-o tabără la Braşov UPDATE

UPDATE: Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Călăraşi au început urmărirea penală in rem, după ce s-au sesizat din oficiu în urma incidentului în care şase copii au înghiţit pastile pentru tuberculoză, fără a respecta prescripţia medicului şi au ajuns la spital intoxicaţi.

”Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Călăraşi s-au sesizat din oficiu şi au dispus începerea urmăririi penale in rem cu privire la săvârşirea infracţiunii de vătămare corporală din culpă”, se arată într-un comunicat de presă, de marţi seară, al Parchetului de pe lângă Judecătoria Călăraşi.

Procurorii au explicat că minorii nu au respectat prescripţia medicului specialist. Primarul comunei a declarat la Digi24 că mama copiilor le-a dat într-o singură zi pastilele prescrise pentru o lună întreagă.

”La data de 27.06.2023, şase persoane vătămate, minori cu vârste cuprinse între 5 şi 16 ani, membri ai aceleiaşi familii, domiciliaţi în comuna Dragalina, jud. Călăraşi, au ingerat diverse cantităţi de pastile de Izoniadidă Atb 100mg, medicament ce le-a fost prescris de medicul specialist, iar în urma administrării medicamentelor, fără respectarea indicaţiilor din prescripţia medicală şi pe fondul nerespectării obligaţiei de supraveghere din partea părinţilor, persoanele vătămate au suferit o intoxicaţie medicamentoasă, fiindu-le pusă viaţa în primejdie”, se mai arată în comunicat.

Şase copii din judeţul Călăraşi sunt în stare gravă şi vor fi transportaţi la un spital din Bucureşti, după ce au înghiţit medicamente, iar poliţiştii fac cercetări în acest caz. Copiii ar fi luat un medicament pentru tuberculoză.

UPDATE: Surse oficiale au precizat că cei şase copii ar fi luat un medicament prescris pentru tuberculoză, întrucât aveau un caz în familie.

Copiii care s-au intoxicat au vârste cuprinse între 4 şi 16 ani.

Fata de 14 ani, înjunghiată în Grădina Botanică din Craiova, a murit
UPDATE: Inspectoratul General de Aviaţie a transmis că trei copii, aflaţi într-o stare mai gravă, vor fi transferaţi la spital pe cale aeriană, iar ceilaţi 3 copii pe cale terestră, cu o Autospecială de Transport Personal şi Victime Multiple.

ŞTIRE INIŢIALĂ: Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Călăraşi a anunţat că şase copii din localitatea Dragalina au început să se simtă rău după ce au înghiţit medicamente.

 

La faţa locului s-au deplasat trei elicoptere SMURD de la Bucureşti, Galaţi şi Constanţa pentru a-i prelua pe aceştia şi a-i duce la Spitalul Grigore Alexandrescu din Capitală.

Potrivit IPJ Călăraşi, toţi cei şase copii sunt fraţi. Familia respectivă are opt copii, dar doi dintre aceştia nu ar fi înghiţit medicamentele.

Poliţia face cercetări pentru a stabili cum s-a produs acest eveniment.

Braşov: 63 de copii cu simptome digestive, din tabăra din Moeciu, au fost evaluaţi la faţa locului / 24 dintre ei au ajuns deja la spital

Autorităţile continuă să acorde primul ajutor copiilor dintr-o tabără organizată la Moeciu, judeţul Braşov, după ce au acuzat simptome digestive. 24 dintre ei au ajuns deja la spital, iar în total ar fi 200 de copii în tabără. ”Au fost evaluaţi medical la faţa locului 63 de copii. Alti 6 copii au fost transportati la Spitalul de Boli Infecţioase Braşov”, a transmis ISU Braşov.

O fetiță de 3 ani a murit într-o groapă din curtea casei săpată de părinți și care s-a umplut cu apă după ploi
Sursa citatăm a precizat că, până în acest moment, 24 de copii au fost transportaţi la unităţi spitaliceşti din judeţ pentru investigatii medicale suplimentare.
”Din informatiile pe care le deţinem, aproximativ 200 de copii se aflau într-o tabără la un complex turistic din comuna Moieciu”, au mai precizat oficialii ISU Braşov.

Copiii, care au vârste cuprinse între 8 şi 13 ani, au început să aibă simptome digestive încă de marţi dimineaţă, fiind suspectată o toxiinfecţie alimentară. Ei au acuzat dureri abdominale, greţuri şi vărsături