Şase fotbalişti de la Dinamo, infectaţi cu coronavirus. Vestea aruncă în aer Liga 1, meciul cu Chindia a fost amânat

Dinamo a primit o nouă lovitură, vineri dimineaţă. Ultimul set de teste COVID-19 a scos la iveală şase noi cazuri pozitive de COVID-19. Este vorba de Mrzljak,  Grigore, Popescu, Stefan Fară, Răuţă şi Vali Lazăr.

RomaniaTV.net
16 iul. 2020, 08:15
Şase fotbalişti de la Dinamo, infectaţi cu coronavirus. Vestea aruncă în aer Liga 1, meciul cu Chindia a fost amânat

Jucătorii au fost băgaţi în izolare, iar restul lotului va fi supus unui nou set de teste, în orele următoare. În ultimele zile, la Săftica, au avut acces, din exterior, doar un şofer şi un scouter. Niciunul dintre aceştia nu a fost testat.

Da, am fost informaţi şi noi de situaţie. Telefonic. Se aşteaptă documentele scrise, se vor reface testele, urmează să luăm o decizie. Ceea ce este clar e că meciul dintre Dinamo şi Chindia nu se va mai putea juca astăzi.

Avem precedentul de la Petrolul, se ştie în principiu cum vom proceda, dar până nu avem toate datele primite în mod oficial nu e normal să anunţăm în acest moment că vom face aia sau aia„, a declarat pentru Digi Sport Justin Ştefan, secretarul general al LPF.

Cite şte şi Campion mort de coronavirus, la 33 de ani. Anunţul şoc făcut de autorităţile bulgare

Ca urmare a ultimelor evenimente, partida dintre Dinamo şi Chindia Târgovişte, programată astăzi, de la ora 19:00, restanţă din etapa a 3-a, va fi amânată şi reprogramată.

Conform protocolului medical, atunci când sunt mai mult de trei cazuri la o echipă este considerat focar de infecţie. Jucătorii dinamovişti depistaţi au mers la spital pentru repetarea testelor, în timp ce restul jucătorilor au mers acasa, în izolare. Se va sta cinci zile în izolare, apoi vor fi efectuate noi teste. Dacă sunt negative se vor putea reîncepe antrenamentele.