Şase imagini din finala CM 2014, CENZURATE de televiziunea iraniană VIDEO

Televiziunea iraniană a transmis finala Germania - Argentina, de la CM 2014, cu un delay de trei secunde pentru a putea cenzura imaginile carenu erau conforme cu doctrina religioasă impusă de liderii de la Teheran.

16 iul. 2014, 11:06
Şase imagini din finala CM 2014, CENZURATE de televiziunea iraniană VIDEO

Finala CM 2014 a fost retrasmisă în Iran cu aproximativ trei secunde întârziere faţă de restul lumii, pentru a se putea permite cenzurarea imaginilor considerate scandaloase sau neconforme cu morala publică.

Citeşte şi INCREDIBIL, un magician a prezis înainte de CM 2014: În finală, Argentina va primi gol în minutul 113 VIDEO

Potrivit unui nativ francez aflat la Teheran şase momente au fost tăiate din transmisia directă. Prima a fost cea a statui lui Iisus, care veghează asupra oraşului Rio de Janeiro, motivele fiind de natură religioasă. A doua a fost cea a unor fane argintiniene, îmbrăcate în ţinute considerate provocatoare. A treia imagine a fost simularea unui sărut între Podolski şi Schweinsteiger, a patra o avea în prim plan pe logodnica lui Schurrle, iar în a cincea erau înfăţişate câteva momente intime, între Mats Hummels şi iubita sa.

Vezi şi Iubitele nemţilor, campioane mondiale la frumuseţe. Cum arată femeile din spatele succesului FOTO

De asemnea, sărutul dintre Mario Goetze şi frumoasa sa iubită a fost cenzurat la televiziunea iraniană. Totuşi, cenzorilor le-a scăpat pe post momentul în care portarul Manuel Neuer se îmbrăţişează cu cancelarul Angela Merkel.