Şase milioane de euro, investiţie la Spitalul Judeţean Bacău pentru un aparat de radioterapie performant

Spitalul Judeţean de Urgenţă Bacău a pus în funcţiune, joi, un aparat de radioterapie performant şi a început tratamentul la o femeie cu o tumoră cerebrală. Investiţia s-a ridicat la şase milioane de euro, finanţarea fiind asigurată de către Ministerul Dezvoltării Regionale.

RomaniaTV.net
13 iul. 2017, 18:45
Şase milioane de euro, investiţie la Spitalul Judeţean Bacău pentru un aparat de radioterapie performant

O femeie cu o tumoră cerebrală a început, joi, tratamentul prin radioterapie la Spitalul Judeţean de Urgenţă Bacău, la câteva luni de la finalizarea modernizării, amenajării şi dotării unităţii medicale cu aparatură de ultimă generaţie pentru tratamentul bolnavilor de cancer.

Potrivit news.ro, valoarea investiţiei se ridică la şase milioane de euro, finanţarea fiind asigurată de către Ministerul Dezvoltării Regionale.

„La câteva luni de la momentul preluării investiţiei de la constructor, a urmat o perioadă în care unitatea noastră s-a preocupat de obţinerea autorizaţiilor de funcţionare. De asemenea, s-a făcut instruirea personalului laboratorului, dar, în egală măsură, şi pregătirea pacienţilor pentru efectuarea acestui tip de tratament prin radioterapie”, a declarat, joi, purtătorul de cuvânt al SJU Bacău, Mirela Romaneţ.

Pentru perioada următoare, Compartimentul de Radioterapie al Spitalului Judeţean Bacău a programat pentru tratament alţi 11 pacienţi, care în prealabil au fost consultaţi de către medicii specialişti.