Şase paşi ca să eviţi astenia de primăvară

Lupta cu astenia de primăvară nu este întotdeauna uşoară, iar o atitudine pozitivă ajută mult. O veste bună este că cei mai mulţi oameni afectaţi de astenia de primăvară îşi revin de obicei până la sfârşitul lunii aprilie, însă poţi preveni apariţia ei, urmând câteva schimbări în stilul tău de viaţă. eva.ro propune şase paşi ca să eviţi astenia de primăvară.

RomaniaTV.net
06 mart. 2012, 20:29
Şase paşi ca să eviţi astenia de primăvară

Începe o cură de detoxifiere. O cură de dezintoxicare bazată pe sucuri naturale şi cât mai multe alimente proaspete poate opri astenia de primăvară la scurt timp după apariţie sau o poate preveni complet.

Fă mişcare şi ieşi la aer. Dacă nu te simţi încă pregătită să revii la o rutină activă de fitness, ieşi din casă doar pentru a te bucura de verdeaţă şi de pomii înfloriţi şi te vei simţi puţin mai bine.

Oferă-ţi vitaminele şi mineralele necesare. Pentru astenia de primăvară, medicii prescriu de obicei vitaminele B12, B6, B1, C şi D, dar şi suplimente de magneziu.

Nu ignora alergiile. Cu o vizită la alergolog, poţi afla dacă există medicamente recomandate pentru starea ta, care ar putea să-ţi uşureze semnificativ trecerea prin astenia de primăvară.

Dormi cel puţin 7 ore pe noapte şi, dacă ai ocazia, suplimentează-ţi odihna cu un pui de somn în fiecare după-amiază.

Încearcă metode dovedite de relaxare
. Masajul şi băile relaxante parfumate cu uleiuri esenţiale nu sunt doar un moft, sunt momente care chiar îţi pot da mai multă energie.