Şase persoane au murit după ce au consumat un drog necunoscut. O sută sunt intoxicate

Şase persoane au decedat şi aproape 100 sunt intoxicate într-un oraş din Siberia după ce au consumat 'o substanţă sintetică necunoscută', au anunţat vineri autorităţile locale responsabile cu lupta antidrog.

26 sept. 2014, 12:01
Şase persoane au murit după ce au consumat un drog necunoscut. O sută sunt intoxicate

‘În regiunea noastră, aproape 100 de persoane au fost intoxicate. Alte şase, cu vârste între 18 şi 35 de ani, au decedat după ce au utilizat o substanţă sintetică’, a indicat pentru ITAR-TASS un purtător de cuvânt al Parchetului regional, adăugând că 36 de persoane sunt încă internate în spital, potrivit Agerpres.

Potrivit autorităţilor locale, victimele sunt toate originare din Surgut, un oraş de 330.000 locuitori din Siberia de vest.

Autorităţile ruse au deschis o anchetă, iar substanţa în cauză, cumpărată pe Internet, a fost trimisă în laborator pentru teste.

Dependenţa de droguri este una dintre problemele de sănătate publică cele mai importante cu care se confruntă Rusia. Consumul de droguri în această ţară a explodat după prăbuşirea URSS şi a atins apogeul în a doua jumătate a anilor ’90, după care s-a diminuat treptat începând din anii 2000, odată cu redresarea economiei ţării, notează AFP.

Autorităţile ruse întâmpină însă în continuare dificultăţi în a controla utilizarea substanţelor sintetice provenind din China, mai ales din cauza faptului că modificarea constantă a formulelor chimice face dificilă interdicţia lor.