Şase persoane din Suceava, reţinute în cazul furtului de carburanţi din rezervoare de autocamioane

Şase persoane au fost reţinute, vineri, în urma percheziţiilor făcute de poliţiştii suceveni pentru destructurarea unei grupări care acţiona pe raza judeţului, fiind suspectaţi de peste 20 de furturi de motorină din rezervoarele unor autotrenuri şi utilaje de mare tonaj.

RomaniaTV.net
21 sept. 2012, 17:28
Şase persoane din Suceava, reţinute în cazul furtului de carburanţi din rezervoare de autocamioane

În cursul zilei, poliţiştii au făcut nouă percheziţii domiciliare, fiind vizate zece persoane suspectate de implicare în comiterea furturilor, după ce, în noaptea de joi spre vineri, poliţiştii din cadrul Biroului Investigaţii Criminale – IPJ Suceava, sub coordonarea unui procuror, au organizat o acţiune pentru prinderea în flagrant a autorilor furturilor de combustibil din rezervoarele autotrenurilor parcate, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Poliţiştii au aflat că hoţii vor merge în noaptea de joi spre vineri în oraşul Gura-Humorului pentru a fura combustibil, iar în parcarea unui hotel din acest oraş, trei persoane au forţat sistemele de închidere ale rezervoarelor unui autocar şi ale unui autotren de unde au furat motorină ce a fost încărcată în 17 canistre din material plastic.

În zonă a sosit un al doilea autoturism, în care se afla o altă persoană, iar cele 17 canistre pline cu motorină au fost încărcate în portbagajul şi pe bancheta din spate a acestui autoturism, iar ambele vehicule au plecat spre Suceava. Autoturismul în care se aflau canistrele cu motorină, condus de un tânăr în vârstă de 22 de ani din comuna botoşăneană Vlădeni, a fost oprit de poliţie de DN 17, în canistre fiind 400 litri motorină.

Concomitent, a fost oprit şi celălalt autoturism în care se aflau trei persoane din comuna suceveană Adâncata care, sesizând filtrul de poliţie, a încercat să scape şi a virat spre dreapta pe un drum pietruit, dar a fost blocat de poliţişti. În autoturism au fost găsite sculele utilizate pentru forțarea sistemelor de închidere ale rezervoarelor şi furtunuri din plastic folosite pentru scoaterea motorinei.

Pentru destructurarea grupării infracţionale poliţiştii Biroului Investigaţii Criminale – IPJ Suceava, cu sprijinul Serviciului de Investigaţii Criminale şi Serviciului de Intervenţie Rapidă – IPJ Suceava au făcut vineri nouă percheziţii domiciliare în locuinţele a zece suspecţi de pe raza localităţilor Adâncata, Feteşti, Vereşti, Siminicea, Bursuceni şi Corocăieşti.

În urma percheziţiilor, au fost găsite 10.100 lei, 1.100 euro, 28 de canistre din plastic de diferite mărimi folosite la transportul motorinei, 17 telefoane mobile de diferite modele şi mărci, suporturi audio, mai multe bucăţi de furtun din plastic folosite la extragerea motorinei din rezervoare, care provin din furturile ce fac obiectul cercetărilor sau care au legătură cu aceste fapte.

Şase suspecţi au fost duşi la sediul Poliţiei Municipiului Suceava, unde au fost audiaţi, iar faţă de aceştia s-a dispus începerea urmăririi penale pentru furt calificat în formă continuată.

Cei şase au fost reţinuţi pentru 24 de ore urmând să fie prezentaţi instanţei cu propunere de arestare preventivă. Anchetatorii au dispus şi indisponibilizarea celor două autoturisme folosite la furturi, pănă la soluţionarea procedurală a cauzei.