Şase persoane, reţinute în cazul cocainei confiscate la bordul unui avion al Air France

Şase persoane au fost reţinute luni dimineaţa în Franţa, după ce peste o tonă de cocaină pură a fost confiscată la bordul unui avion al companiei aeriene Air France, venind din Caracas, a anunţat o sursă din cadrul poliţie, relatează AFP, potrivit Mediafax.

RomaniaTV.net
23 sept. 2013, 15:32
Şase persoane, reţinute în cazul cocainei confiscate la bordul unui avion al Air France

Potrivit acestei surse, printre suspecţii care urmează să compară marţi în faţa instanţei nu se află nici un francez. Este vorba, în special, de cetăţeni sud-americani, a adăugat sursa.

Acestă cantitate de cocaină era, „fără îndoială, destinată pieţei europene”, a declarat această sursă, menţionând că traficul ar putea avea legătură cu „mafia italiană”.

Ministrul francez de Interne, Manuel Valls, a afirmat sâmbătă seara că „mai mulţi membri ai unei organizaţii criminale” au fost reţinuţi în ultimele 24 de ore, fără a preciza numărul acestora.

Ministrul venezuelean al Justiţiei, Miguel Rodriguez, a declarat că în cadrul acestei anchete au fost arestaţi trei militari din ţara sa.

Cocaina pură, confiscată duminică la aeroportul parizian Roissy-Charles-de-Gaulle, era ascunsă în aproximativ 30 de valize înregistrate în Caracas, la bordul unui avion al Air France cu destinaţia Paris, dar bagajele nu corespundeau pasagerilor îmbarcaţi.

Air France a declarat duminică pentru AFP că a iniţiat o anchetă internă privind eventuale disfuncţionalităţi.

Ancheta poliţiei umează să stabilească dacă în acest caz există complici din cadrul companiei sau din rândul personalului din aeroport.

Până în prezent, aceasta este cea mai importantă anchetă realizată în Franţa Metropolitană, care s-a întins pe mai multe săptămâni, în colaborare cu poliţia din Spania, Marea Britanie şi Olanda, fapt ce a permis confiscarea a 1,382 de tone de cocaină, în valoare de aproximativ 200 de milioane de euro.

Venezuela este considerată de ONU drept stat neproducător de droguri, dar teritoriul său este traversat tot mai frecvent de narcotraficanţi. Potrivit unor date oficiale, 45 de tone de droguri au fost confiscate în 2012.