Şase semne prevestitoare ale cancerului de sân

Cancerul de sân este una dintre maladiile secolului care face mii de victime în rândul femeilor din România.

06 nov. 2013, 14:46
Şase semne prevestitoare ale cancerului de sân

Există câteva simptome care ar putea indica un cancer de sân, însă dacă recunoaşteşti unul dintre aceste semne recomandarea ar fi să vă prezentaţi la medic de urgenţă pentru un consult de expertiză şi analizele necesare.

Asimetria sânilor: Nicio femeie nu are sânii egali, însă atunci când apar modificări importante ale dimensiunilor este indicat să vă prezentaţi cât mai repede la doctor.

Citeşte şi 10 simptome de cancer la femei

Modificări la nivelul pielii sânului: Venele mai evidente sau aspectul de coajă de portocală a pielii, zone mai roşii ori pigmentate, scrie Kudika.ro.

Scurgerile mamelonare nu sunt normale şi ar trebui să te alerteze. Apariţia lichidului mamelonar poate avea diferite cauze şi nu este produs neapărat de un cancer.

Palparea unui nodul: Autoexaminarea sânilor este un lucru pe care trebuie să-l facă cel puţin o dată pe lună, deoarece astfel se pot descoperi eventuali noduli. Dacă în urma autoexaminării sau a unul examen medical se descoperă un nodul, natura acestuia trebuie descoperită în urma unor investigaţii amănunţite.

Citeşte şi Cercetătorii au inventat un detector de cancer la sân ce poate fi utilizat acasă

Durerea la nivelul sânului apare atât în cazul mastozei fibrochistică, un chist mai măricel, prezenţa unui absec sau în perioada premenstruală. Totuşi, o formaţiune canceroasă se poate infecta şi poate duce la durere locală. Durerea nu trebuie totuşi să fie un reper a cancerului de sân, deoarece durerea nu apare în stadiile incipiente ale bolii.

Pierderea neexplicabilă în greutate: Cancerul este o boala consumtiva, consuma rezervele energetice si nutritionale ale corpului. De aceea atunci cand pacientul slabeste fara a-si modifica dieta sau stilul de viata, adesea se ridica suspiciunea unei boli canceroase.

Citeşte mai multe informaţii despre cancerul la sân pe Kudika.ro.