Şase victime în apropiere de Everest după ce elicopterul în care se aflau s-a prăbuşit

Şase persoane au murit marţi, în apropierea Muntelui Everest, după ce elicopterul în care se aflau s-a prăbuşit, transmite DPA. Echipe de căutare şi salvare se află la faţa locului pentru a colecta cadavrele, fiind vorba despre un pilot nepalez şi cinci cetăţeni mexicani.

11 iul. 2023, 16:35
Şase victime în apropiere de Everest după ce elicopterul în care se aflau s-a prăbuşit

Epava elicopterului aparţinând companiei Manang Air a fost descoperită în apropierea trecătorii Lamjura din regiunea Khumbu, unde se află Muntele Everest, potrivit purtătorului de cuvânt al poliţiei, Kuber Kadayat.

Elicopterul a dispărut la scurt timp după ce a decolat de pe un heliport din districtul Solukhumbu, cu destinaţia Kathmandu. „Decedaţii sunt un pilot nepalez şi cinci cetăţeni mexicani, dintre care trei femei”, a precizat Kadayat pentru DPA. Cauza accidentului rămâne neclară.

Echipe de căutare şi salvare se află la faţa locului pentru a colecta cadavrele, care urmează să fie transportate la Kathmandu, a adăugat Kadayat.

Muntele Everest este cel mai înalt munte din lume, aflându-se la 8.849 de metri deasupra nivelului mării. Nepalul are un palmares slab în ceea ce priveşte siguranţa aviaţiei, parţial din cauza prezenţei unora dintre cei mai înalţi munţi din lume, dar şi a schimbărilor rapide ale condiţiilor meteorologice.

Citeşte şi: Motivul pentru care se acordă 20.000 de euro pentru tineri. Ce condiții trebuie să îndeplinești