Șase zile de lucru pe săptămână. Țara din Europa unde oamenii vor munci și în zilele de duminică

Locuitorii unui stat european ar putea începe să lucreze și duminica, însă doar în anumite condiții.

24 nov. 2023, 23:42
Șase zile de lucru pe săptămână. Țara din Europa unde oamenii vor munci și în zilele de duminică

Țara din Europa unde oamenii vor munci și în zilele de duminică. Guvernul din Elveția vor să facă schimbări majore în ceea ce privește sistemul de muncă. Așadar, cetățenii vor putea lucra și duminica, însă doar în zonele turistice. Munca în ultima zi a săptămânii e complet interzisă în această țară, însă dispozițiile legale din 1964 sunt pe cale să se schimbe.

Țara din Europa unde oamenii vor munci și în zilele de duminică

Autoritățile s-au gândit mai bine și vor să vină cu schimbări la legea din 1964. În Elveția e foarte greu, aproape imposibil, să găsești un magazin deschis duminica, așa cum se întâmplă în multe alte țări. Tocmai de aceea, elvețienii aflați la putere au concluzionat că ar fi o idee bună ca anumiți cetățeni, cei care lucrează în zonele turistice, să poată merge la muncă și duminica.

Citește și Cum să elimini rapid alcoolul din organism. Trucul simplu pe care să îl aplici dacă trebuie să te urci rapid la volan

Această măsură va fi pusă în aplicare numai în orașele cu peste 60.000 de locuitori, adică acolo unde sunt și mulți turiști.

Majoritatea orașelor mari din Elveția primesc o grămadă de turiști anual, printre care se numără și Geneva, însă turiștii rămân cu un gust amar la final de săptămână când văd că toate magazinele sunt închise și nu au de unde să cumpere ce au nevoie. Tocmai pentru a evita aceste situații neplăcute, măsurile vin să le readucă zâmbetul pe buze turiștilor.

Există benzinării sau unele centre comerciale din apropierea gărilor, de exemplu, care rămân deschise în fiecare duminică, în orașele turistice, însă nu ar fi suficient pentru cei care vin și vor să viziteze zonele respective. Autoritățile din Elveția spun că cei care vor lucra duminica trebuie să primească anumite compensații pentru că-şi sacrifică timpul liber într-o zi de sărbătoare. Beneficiile lor vor fi stabilite tot de autorităţile cantonale.

Citește și Monedă românească din anul 1991, pusă la vânzare pe OLX cu un preț uriaș! Dacă o ai acasă, te îmbogățești peste noapte

Elveția nu e singura cu astfel de interdicții. Același lucru se întâmplă și în Germania, despre care știm cu toții că are una dintre cele mai dure legislații din Europa privind orarul magazinelor. Nu numai că acestea sunt închise duminica, dar și în timpul săptămânii se închid mai repede decât în alte țări.