Sat de zeci de milioane de euro, părăsit de locuitori

Tragi cu tunul în Rastu Nou din Dolj, unde autoritaţi şi oameni de afaceri s-au înghesuit să ridice case celor năpăstuiţi de inundaţiile din 2008. Localnicii au plecat unul câte unul spre satul vechi, iar casele au rămas doar nişte ziduri părăsite. Asta în ciuda faptului că localitatea are canalizare şi drumuri asfaltate.

RomaniaTV.net
02 mai 2014, 11:57
Sat de zeci de milioane de euro, părăsit de locuitori

Guvernul, dar şi Gigi Becali sau Gigă Popescu, s-au implicat imediat în suferinţa oamenilor nenorociţi de inundaţiile din 2008. Au fost ridicate case, au fost aduse toate utilităţile şi au fost asfaltate drumurile. S-a lucrat atunci la foc continuu. Pe lângă toate acestea oamenii au primit şi materiale de construcţii.

Mult din case au fost facute de ANL si date la cheie oamenilor. Iar multe dintre locuinţele primite la cheie sunt acum de vanzare.

În Rastu Nou s-au construit 800 de case după ce vechea localitate a fost acoperită de apale Dunării. Nimeni nu a refuzat atunci locuinţa primită cadou. Acum Rastul Nou este părăsit, deşi s-au investit în el zeci de milioane de euro.