Satu Mare intră în carantină din această noapte pentru o perioadă de 14 zile

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Satu Mare a primit miercuri Ordinul Şefului Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Secretar de Stat, Dr. Raed Arafat, cu privire la instituirea măsurii de carantinare zonală, pentru o perioadă de 14 zile, începând cu data de 19 noiembrie, ora 00.00, a municipiului Satu Mare.

18 nov. 2020, 18:25
Satu Mare intră în carantină din această noapte pentru o perioadă de 14 zile

Satu Mare intră în carantină.

Incidența cazurilor COVID-19 în ultimele 14 zile este de 4,48 cazuri la mia de locuitori în județul Satu Mare, iar în municipiul Satu Mare este de 7,4 la mia de locuitori.

„În municipiul Satu Mare se înregistrează o incidență a cazurilor de îmbolnăvire cu SARS-Cov-2 de 7,44 la 1.000 de locuitori, riscul epidemiologic fiind de o gravitate maximă, în circumstanțe de nerespectare a măsurilor legale în vigoare”, se arată în Hotărârea DSU.

Vezi aici HOTARAREA-CJSU-53-DIN-18.11.2020

 

Satu Mare intră în carantină. Ce restricţii se impun din această noaptea

Începând de joi, de la ora 00.00, restaurantele, cafenelele și teraselor, dar şi sălile de noroc îşi încetează activitatea.

Circulaţia este restricţionată după ora 22. Se interzic slujbele religioase cu caracter privat în lăcașuri de cult cu participarea a mai mult de 16 persoane și evenimentelor de stare civilă cu participarea a mai multe de 10 persoane în interior sau a 20 de persoane în exterior.

De asemenea, se interzice organizarea de adunări publice, evenimente private sau reuniuni cu prilejul unor aniversări.

În weekend şi în zilele de sărbători legale „se interzice desfășurarea activității cu publicul în centrele comerciale tip mall în care își desfășoară activitatea mai mulți agenți economici, cu excepția operatorilor economici din domeniile comercializării de bunuri alimentare, farmacii, pet-shop-uri, curățătorii”.

Citeşte şi: Încă două comune de lângă Bucureşti intră în carantină de miercuri. Rata de incidenţă a depăşit 10 cazuri la mia de locuitori

 

BILANŢ coronavirus 18 noiembrie. Un nou record de infectări COVID în 24 de ore

Grupul pentru Comunicare Strategică a anunţat 10.269 cazuri noi COVID în ultimele 24 de ore după efectuarea a 37.906 de teste. Este cel mai mare număr de îmbolnăviri zilnice cu coronavirus de la începutul pandemiei COVID-19 în România. În ultimele 24 de ore, rata de pozitivare a fost de 27%. De asemenea, 1.174 de pacienţi sunt internaţi în prezent la ATI.

În intervalul 17.11.2020 (10:00) – 18.11.2020 (10:00) au fost raportate 168 de decese (102 bărbați și 66 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele Alba, Arad, Argeș, Bacău, Bihor, Bistrița-Năsăud, Botoșani, Brăila, Brașov, Buzău, Călărași, Caraș-Severin, Constanța, Covasna, Dâmbovița, Dolj, Galați, Gorj, Harghita, Hunedoara, Ialomița, Iași, Maramureș, Mehedinți, Mureș, Olt, Prahova, Sibiu, Suceava, Teleorman, Timiș, Tulcea, Vâlcea, Vaslui, Vrancea, Ilfov și Municipiul București.