Sătui de austeritate şi şomaj, spaniolii au dat foc „problemelor” pe care le au

Sute de oameni s-au adunat în piaţa centrală din oraşul spaniol Alicante pentru a da foc "problemelor" lor. Ca în fiecare an, un altar de peste 20 de metri înălţime a fost construit din lemn şi carton.

RomaniaTV.net
25 iun. 2012, 15:19
Sătui de austeritate şi şomaj, spaniolii au dat foc „problemelor” pe care le au

Când ceasul a anunţat miezul nopţii flăcările au cuprins altarul, spre bucuria celor veniţi să scape de probleme.

În fiecare an locuitorii din Alicante se reunesc în piaţa centrală şi dau foc altarului, după acelaşi ritual care simbolizează problemele adunate în ultimele 12 luni. Flăcările s-au ridicat până la 30 de metri înălţime.

„Astăzi am ars, sau am încercat să ardem toate relele. Începând de mâine sper să vedem binele cum renaşte”, a explicat unul dintre participanţii la evenimentul popular anual.

Pompierii au creat o perdea de apă între altar şi public. După ce altarul a ars în întregime, a urmat tradiţionala îmbăiere.

Locuitorii din Alicante aşteaptă acum ca toate problemele să-şi găsească o rezolvare. Iar celor de care nu vor scăpa le vor da foc anul viitor.

Luni, Spania a cerut oficial zonei euro ajutor financiar pentru sectorul bancar. Detaliile sprijinului, care ar urma să se ridice la 100 de miliarde de euro, vor fi finalizate până pe 9 iulie. Atunci ar urma să fie semnată înţelegerea.