Satul din Italia în care nimeni nu are voie să moară

Într-o localitate din Italia este interzis să mori! Primarul unui sat din apropiere de Napoli a dat un decret prin care le interzice locuitorilor să moară.

RomaniaTV.net
15 mart. 2012, 10:20
Satul din Italia în care nimeni nu are voie să moară

Edilul a luat această decizie pentru că localitatea nu are cimitir, iar morţii nu pot fi îngropaţi decât în localitatea învecinată, cu care nu este în relaţii prea bune.

Începând cu această lună, cei aproape 4.000 de locuitori ai satului situat la 50 de kilometri de Napoli nu mai au voie să moară, pentru că nu au unde să fie îngropaţi.

„Este o decizie puţin provocatoare, dar a trebuit să o fac pentru că vreau să sensibilizez organele competente că din anul 1964, de când a fost proclamată independenţa provinciei Falciano del Massico, şi până în prezent nu am reuşit să avem un cimitir.”

Decizia primarului i-a amuzat pe săteni care se întreabă ce pedeapsă riscă cei care vor încălca regulamentul.

„Primarul a spus că nu avem voie să murim. Cum să facem acest lucru?”, a spus unul dintre localnici, adăugând că „omul nu are nicio putere asupra Morţii, ci numai Dumnezeu are”.

„De la începutul lunii şi până acum, doi cetăţeni mai în vârstă au încălcat deja legea”, a explicat cu umor negru primarul.