SATUL din România care poartă numele preşedintelui ales: IOHANISFELD

În România există un sat care are numele preşedintelui ales, Klaus Iohannis: Iohanisfeld. Localitatea se află în sud-vestul județului Timiș, la circa 4 km distanță de granița cu Serbia. Oamenii din sat sunt mândri că noul preşedinte are numele satului lor şi îl aşteaptă să îi viziteze.

19 nov. 2014, 14:25

Iohanisfeld a fost înființată de coloniștii germani în 1805, la circa 90 de ani de la începutul colonizării Banatului. După unirea Banatului cu România, numele localității a fost schimbat în Ionești, mai apoi în Ionel. În prezent, numele oficial este din nou Iohanisfeld, deși neoficial continuă să fie cunoscută sub numele de Ionel.

CITEŞTE ŞI  Klaus Iohannis lămureşte misterul numelui şi al cetăţeniei. Cum se scrie corect numele preşedintelui ales


Cei mai multi dintre etnici au plecat in Germania inainte de 1989, iar majoritari sunt acum românii. Chiar si asa in proportie de 81% au votat cu Klaus Iohannis.

Satul numără 1.000 de oameni şi toţi îl aşteaptă pe noul preşedinte să vină la ei în vizite. 

Localnicii vor sa i se planga ca, desi suntem in anul 2014, ei traiesc tot ca in Evul Mediu, fara apa curenta sau canalizare.

Cum am votat intotdeauna, o data la 5 ani, am sperat sa fie mai bine. Dar greutatea a fost tot mai mare”, spune unul dintre localnici, citat de stirileprotv.ro.

Si daca tot este atat de mare asemanarea de nume, oamenii de aici au incercat sa afle care sunt gusturile presedintelui.

CITEŞTE ŞI Cine vor fi consilierii lui Klaus Iohannis la Cotroceni: Are nevoie de profesionişti

Doamna Ludovica este gata sa il aseze la masa: „I-as face o ciorba de perisoare. Sa vedem ce-i mai place, o fripturica, cu sarmale, smantana”.

Gospodarii isi pun toate sperantele ca viitorul presedinte o sa fie la fel de harnic ca cel care a pus bazele asezarii lor: „Iohannis o fost un neamt care ii poarta numele. O fost unul mai descurcaret in viata si de la numele lui se trage Iohanisfeld”.

„Nu suntem in varf de munte. Ne-ar trebui canalizare, apa, ne-ar trebui sa ne aduca gazul si asfalt.„, spun localnicii.

Primarul vrea sa ii scrie lui Klaus Iohanis o scrisoare si sa il invite in satul lor.