Un savant, consilier guvernamental, avertizează: „Nu ne putem feri la nesfârşit de coronavirus. 80% din populaţie va fi afectată”

Rupert Shute, consilier științific adjunct al guvernului britanic, a declarat în timpul unei întâlnirii cu ofiţerii de la Paşapoarte că virusul va afecta aproximativ 80% din populaţia Marii Britanii.

10 apr. 2020, 05:30
Un savant, consilier guvernamental, avertizează: „Nu ne putem feri la nesfârşit de coronavirus. 80% din populaţie va fi afectată”

În timpul întâlnirii cu ofieţerii, Rupert Shute le-a spus acestora: „Nu sunteţi expuşi la mai multe riscuri dacă mergeţi la serviciu, decât dacă mergeţi la supermarket sau staţi acasă. Evaluăm că virusul îi va afecta pe 80% dintre noi. Dacă nu am făcut-o deja, vom contacta virusul. Nu ne putem ascunde de el pentru totdeauna„.

Citeşte şi Opt vase de croazieră cutreieră mările lumii, în plină pandemie. Mii de oamenii sfidează COVID-19 şi se distrează împreună

Comentariile sale au fost însă criticate, pentru că se află în contradicţie cu orientările guvernamentale, iar purtătorul de cuvânt al premierului britanic a spus că „misiunea guvernului este de a opri răspândirea bolii, pentru a salva vieți„.

Dominic Raab, cel care îi ţine locul lui Boris Johnson în funcţia de premier, spune că măsurile restrictive vor rămâne în vigoare, iar consilierul științific șef Sir Patrick Vallance a afirmat că distanțarea socială întrerupe transmiterea coronavirusului și deja începe să se vadă o diminuare a numărulului de cazuri noi de coronavirus.