Saveta Bogdan se gândeşte la testament. Ce vrea să facă cu costumele populare după moartea ei: „Nu las fetei mele”

Saveta Bogdan se gândeşte la testament. Este una dintre cele mai apreciate cântăreţe de muzică populară din România, păstrând cu sfinţenie tradiţiile, dar şi costumele. La fiecare apariție de pe scenă, artista apare îmbrăcată cât mai autentic, în haine vechi de zeci de ani.

21 iul. 2022, 11:45
Saveta Bogdan se gândeşte la testament. Ce vrea să facă cu costumele populare după moartea ei: „Nu las fetei mele”
Saveta Bogdan se gândeşte la testament

Saveta Bogdan se gândeşte la testament. Cântăreaţa de muzică populară a dezvăluit faptul că are în colecția sa chiar și piese vestimentare de acest gen vechi de peste 200 de ani, pe care le păstrează ca pe ochii din cap. Artista a mărturisit că se gândeşte deja unde vor ajunge, după ce se va stinge din viaţă,

Citeşte şi: Saveta Bogdan se descurcă tot mai greu cu banii din pensie: „Eu sunt un artist respectat şi iubit, şi nu doar în ţară”

Saveta Bogdan se gândeşte la testament

Dacă toate lumea se se aşteaptă ca Saveta Bogdan să lase costumele populare fiicei sale sau vreunei persoane apropiate, ei bine nu. Cântăreaţa vrea să le da la Muzeul Ţăranului Român, să poată fi admirate de toată lumea.

Eu niciodată nu mi-am părăsit pieptăruțu meu, pe care-l am de la bunica de la bunica de 200 de ani și care este atât de frumos. Mă uit la el ca la ochii din cap. În momentul în care voi simți că mă apropii de… atunci am să-l dau la Muzeul Țăranului, să scrie că-i al meu. Eu țin foarte mult la costume, la autentic. 

Nu i-l las fetei mele, pentru că ea este economistă. A vrut să facă muzică, dar a înțeles că muzica nu-i pentru ea. Mi-a zis într-o zi supărată: „Mamă, mă scârțâie pe urechi vioara asta, nu o sufăr.” Și atunci i-a zis soțului meu de pe vremea aceea: „Costică, fata noastră nu iubește muzica”, degeaba voiam eu să învețe un instrument. Ea cânta, avea ureche muzicală, dar nu să facă cariera.”, a dezvăluit Saveta Bogdan, pentru Spectacola.ro.

Saveta Bogdan și-a anulat concediul de teama rechinilor

Saveta Bogdan avea bilete cumpărate pentru o vacanță în Barcelona, însă artista a decis să le anuleze, de teama rechinilor. După cele două tragedii din Marea Roșie, din Egipt, și în Spania au existat câteva cazuri îngrijorătoare, așa că Saveta Bogdan și-a anulat concediul din Barcelona, fără a sta pe gânduri.

Aveam într-adevăr concediu, trebuia să plec la Barcelona și am văzut ce se întâmplă acolo, am văzut că sunt rechini peste tot, și în Grecia, și nu mă mai duc că îmi este frică, mi-e frică, vreau să mor în țara mea, nu să mă sfâșie pe acolo”, a mărturisit cântăreața de muzică populară”,a declarat Saveta Bogdan.