Scade vârsta de vaccinare anti-Covid. China şi Argentina încep imunizarea copiilor cu vârsta de peste 3 ani

Limita minimă de vaccinare împotriva coronavirusului ajunge aproape de nivelul bebeluşilor, autorităţile de la Beijing anunţând extinderea campaniei de vaccinare până la copiii cu vârsta de peste 3 ani.

25 oct. 2021, 23:24
Scade vârsta de vaccinare anti-Covid. China şi Argentina încep imunizarea copiilor cu vârsta de peste 3 ani

La mai puţin de un an de la administrarea primului vaccin anti-coronavirus s-a ajuns la limite nebănuite în decembrie 2020. Dacă mai întâi serul era destinat exclusiv celor cu vârsta de peste 18 ani, limita s-a coborât apoi, succesiv la 15 şi 12, pentru ca acum China şi Argentina să treacă la o nouă provocare: vaccinarea tuturor celor cu vârsta de peste 3 ani.

În contextul în care China a vaccinat cu schemă completă 1,07 miliarde de oameni din populația sa de 1,4 miliarde, guvernele locale din cel puțin cinci provincii au anunțat că se va începe imunizarea copiilor cu vârste cuprinse între 3 şi 11 ani.

Extinderea campaniei de vaccinare are loc pe măsură ce în anumite regiuni din China se iau măsuri dure pentru a reduce răspândirea coronavirusului. Gansu, o provincie din nord-vestul Chinei dependentă de turism, a închis luni toate obiectivele turistice, după ce au fost semnalate patru noi cazuri de COVID. Alte 19 cazuri au fost găsite în regiunea Mongoliei Interioare – acolo a fost instituită carantina. În total, 35 de infectări noi au fost raportate la nivelul întregii țări de Comisia Națională de Sănătate, scrie AP.

Citeşte şi Vaccinarea anti-COVID-19 pentru copiii cu vârste între 5 și 11 ani ar putea să înceapă în noiembrie, în SUA

De remarcat că, până în data de 23 octombrie, China a vaccinat cu schemă completă împotriva maladiei COVID-19 aproximativ 75,6% din populație.

La începutul lui octombrie, Argentina a aprobat, de asemenea, administrarea de urgență a vaccinului anti-COVID-19 dezvoltat de compania farmaceutică chineză Sinopharm, pentru copiii cu vârste cuprinse între trei și 11 ani. Ministrul Sănătății, Carla Vizzotti, a anunţat că există în ţară aproximativ 6 milioane de copii în această grupă de vârstă.

Citeşte şi Vaccinarea cu doza a doua la copiii între 12 şi 15 ani, suspendată în Norvegia. Decizia e legată de riscul unor afecţiuni ale inimii