Preţul biletelor şi al abonamentelor RATB şi Metrorex, NESCHIMBAT şi după scăderea TVA. EXPLICAŢIA Regiilor

Preţul biletelor şi al abonamentelor RATB şi Metrorex, companiile care asigură transportul public în Capitală, a rămas la fel în urma scăderii TVA de la 24% la 20%, de la 1 ianuarie 2016, regiile motivând ca menţin preţurile pe perioade mai lungi.

RomaniaTV.net
18 ian. 2016, 09:25
Preţul biletelor şi al abonamentelor RATB şi Metrorex, NESCHIMBAT şi după scăderea TVA. EXPLICAŢIA Regiilor

Metrorex păstrează preţurile de anul trecut, RATB nu şi-a mai modificat tarifele din 2008, iar la CFR preţul biletelor a scăzut cu 4% în urma scăderii TVA.Metrorex spune că tarifele călătoriilor se stabilesc pe o perioadă mai lungă prin ordonanţă de urgenţă. Astfel, reprezentanţii Metrorex au anunţat nu vor modifica tarifele anul acesta.

„„Politica tarifară a societăţii are în vedere menţinerea unor tarife accesibile, care să fie aplicabile, fără ajustări, o perioadă cât mai lungă în timp. S-a avut în vedere ca tarifele actuale practicate să nu fie modificate pe parcursul acestui an”, a declarat pentru ZF, Marin Aldea, directorul general al Metrorex.

RATB care funcţionează după acelaşi sistem ca Metrorex, adică folosind subvenţii de la stat pentru acoperirire cheltuielilor, a menţinut aceleaşi tarife din 2008 până astăzi, perioadă în care TVA-ul a trecut de 19% la 24% şi apoi la 20% de la 1 ianuarie 2016.

CFR a scăzut preţul biletelor cu 4% în urma reducerii TVA

Tarifele biletelor şi a abonamentelor CFR Călători au scăzut, de la data de 1 ianuarie 2016, cu aproximativ 4 % ca urmare a intrării în vigoare a prevederilor Codului Fiscal privind reducerea TVA la 20%.

Vezi şi: Ministerul Transporturilor are ca prioritate identificarea activităţilor ce generează pierderi în companiile subordonate