Adolescentul dispărut în Dunăre, găsit în hipotermie VIDEO UPDATE

Un adolescent de 14 ani a fost luat de apele Dunării, luni, în zona localităţii constănţene Rasova, după ce ar fi intrat în apă să-și recupereze papucii. A fost căutat de scafandri și un eliccopter. Salvatorii l-au găsit până la urmă, însă băiatul nu prezenta semne vitale.

RomaniaTV.net
29 apr. 2019, 15:54

UPDATE Copilul de 14 ani dispărut luni după-amiază în apele Dunării, în localitatea Resova, a fost găsit de salvatorii care au intervenit la faţa locului, el fiind preluat de un elicopter SMURD, în hipotermie, fără semne vitale, pentru a fi continuate manevrele de resuscitare la Spitalul Judeţean din Constanţa, informează reprezentanţii ISU Constanţa.

Potrivit sursei citate, trupul copilului a fost găsit în apă la aproximativ 7 metri de locul unde a fost sesizată dispariţia lui, fiind predat echipajului SMURD, care a început protocolul de resuscitare.

După mai bine de 45 de minute în care s-a efectuat protocol de resuscitare la faţa locului, copilul a fost preluat, în hipotermie, fără semne vitale, de elicopterul SMURD cu medic, pentru a fi transportat la Spitalul Judeţean Constanţa în vederea continuării manevrelor de resuscitare.

______

Băiatul ar fi intrat în Dunăre să îşi ia papucii şi nu a mai ieşit la mal.

„Căutăm un copil căzut în Dunăre, în localitatea Rasova, în dreptul primăriei. La intervenţie au plecat o autospecială, o barcă şi un SMURD B din cadrul Detaşamentului Cernavodă. Băiatul de 14 ani ar fi intrat în Dunăre să îşi ia papucii şi nu a mai ieşit la mal”, au declarat reprezentanţii ISU Constanţa.

La intervenţie au plecat o autospecială, o barcă şi un echipaj SMURD de la Detaşamentul Cernavodă, precum şi un echipaj format din trei scafandri.

De asemenea, elicopterul SMURD a survolat zona, dar fără succes, astfel că a plecat.

Potrivit Poliţiei Judeţene Constanţa, acolo se află şi poliţişti din Cernavodă. De asemenea, la căutări participă şi o ambarcaţiune a Secţiei Regionale Poliţie Transporturi.