SCANDAL! Cătălin Tolontan demolează Digi 24 acuzându-i de furt! După ce l-a atacat pe Cioloș, acum s-a dezlănțuit la adresa televiziunii. Explicația incredibilă a atacului vitriolant! Ce vrea de fapt Tolo să obțină?!

Într-un editorial fară precedent în presa din România din ultimii ani, Cătălin Tolontan atacă și chiar lovește puternic în postul de televiziune Digi 24.

16 dec. 2021, 10:36
SCANDAL! Cătălin Tolontan demolează Digi 24 acuzându-i de furt! După ce l-a atacat pe Cioloș, acum s-a dezlănțuit la adresa televiziunii. Explicația incredibilă a atacului vitriolant! Ce vrea de fapt Tolo să obțină?!

Explicațiile pentru care a decurs la acest demers halucinant sunt date chiar de el în propriul text de opinie. Directorul editorial al tabloidului Libertatea acuză postul de televiziune de furt și de necitarea sursei, de plagiat și de rea-voință în ceea ce privește munca altor colegi de presă. De fapt, în calitate de manager, Tolontan își dorește „reclamă” pentru ziarul său din partea televiziunii Digi 24, sperând astfel să mai tina în viață și chiar să sporească vânzările tabloidului Libertatea în forma sa printată.

Scandalul a pornit după ce câțiva jurnaliști de la tabloidul Libertatea au descoperit în CV-ul lui Florin Roman faptul că acesta ar fi scris o carte de „sisteme informaționale”, subiect oarecum din aria de competentă a portofoliului de ministru al Digitalizării. După câteva căutări pe Google ziariștii au devenit suspicioși pentru că nu au găsit nicăieri titlul cărții. Mai departe minciunile fostului ministru Roman nu au făcut decât să alimenteze o serie de articole prin care tabloidul păstorit de Tolontan încercă din răsputeri să demonstreze că Florin Roman nu are calificarea și pregătirea necesară pentru ministerul Digitalizării.

Imediat ce Florin Roman a anunțat că își vă da demisia din guvernul Ciucă, Catalin Tolontan și-a dorit să capitalizeze pe seama acestei „victorii”, așa cum o numește chiar el în cercul sau de colegi. Jurnalistul a dat ordin că toți angajații relevați ai Libertatea să înceapă și să posteze pe Facebook, chiar și pe conturile persoanle mulți dintre ei, articolul cu „Redacția Libertatea: Ciolos își atribuie ceva ce nu a făcut. Nu! Nu el l-a demascat pe Roman, ci jurnaliștii”. O serie de „sublocotenenți” de-ai lui Tolontan au început chiar să-l troleze pe Ciolos pe propria pagia de Facebook.

Disperat să nu-i „fure” nimeni meritul, Tolontan a apăsat și mai tare pedala campaniei de PR cu titlul informal: „Noi am dat jos un ministru”. Pe ritmurile melodiei lui Nicu Alifantis – Tara noastră-i tara noastră, Tolontan l-a sunat pe amicul sau Petrișor Obae și i-a dictat și lui un articol laudativ la adresa Libertatea, cu titlul: „Când presa îşi face treaba. Ministrul Digitalizării şi-a dat demisia după dezvăluirile din Libertatea”.

 

Nemulțumit totuși de faptul că prea puțină lume știe că demisia lui Florin Roman a pornit de la tabloidul Libertatea, Cătălin Tolontan a luat foc când a pornit televizorul din redacție. Și-a dat seama atunci, brusc, că de fapt ziarul condus de el nu este menționat nicio secundă de aproape niciuna dintre televizunile centrale, dar cea mai mare dezamăgire a avut-o față de Digi 24, televiziunea lui de suflet, altădată.

Plin de nervi și aproape spărgând mouse-ul în pumn, Cătălin Tolontan a făcut ce știe el mai bine, s-a năpustit asupra tastaturii și a „anchetat” și „dezvăluit” cum Digi 24 fură și plagiază munca jurnaliștilor din toată țara. Vă lăsăm mai jos câteva pasaje din textul scris de Cătălin Tolontan.

”Nu e prima oară când Digi 24 face asta, dar probabil că o decență reziduală ar trebui să-i facă să se gândească până unde poate merge acest furt de la alții și, prin urmare, desconsiderare a propriului public.”, spune Tolontan

”Nicio televiziune serioasă din lumea occidentală, nicio redacție de calitate nu procedează ca Digi. Sigur, în România, există televiziuni sau site-uri care merg la limită în privința citării. Dar nimeni nu egalează Digi 24. Nici măcar Știrile ProTV, care au mai ieșit din egoul lor cât China. Digi 24 e plagiatorul perfect, un Florin Roman cu ștaif, „de partea binelui”, cum era și liberalul până deunăzi.”

Întregul său editorial poate fi citit aici!