Scandal cu focuri de armă în Săruleşti. Primarul: „Ei, când se bat, aşa se bat, în familie”

Un scandal cu bâte, furci și topoare a avut loc într-o localitate din județul Călărași, unde două familii și-au reglat conturile în stradă. Miza scandalului la care au participat zeci de persoane pare să fie o casă. Poliţia a intervenit şi s-au tras focuri de armă, pentru că unul dintre poliţişti a fost rănit.

07 nov. 2019, 07:43
Scandal cu focuri de armă în Săruleşti. Primarul: „Ei, când se bat, aşa se bat, în familie”

Peste 40 de persoane au participat la scandal, toţi membrii a două familii din Sărulești, iar gâlceava pentru care au pus mâna pe furci și topoare este o casă pe care și-o dispută de mai mult timp și fiecare familie crede că are dreptate, anunţă România TV.

Citeşte şi Scandal în stradă cu un jucător de la FCSB. Fotbalistul s-a luat la bătaie cu angajatul unei spălătorii

„Ei când se bat așa se bat, în familie! Când se strâng se strâng 15, 20 dintr-o familie, 15, 20 din altă familie”, a declarat Călin Alexandru, primarul comunei.

Scandalul a avut loc la doi pași de primărie și de postul de poliție, iar ostilitățile au durat zeci de minute pentru că în primă fază nu a avut cine interveni.

„Prima oară au venit doi polițiști, după care s-a anunțat secția și au venit mai mulți. Noi avem șapte sate dispersate, cel mai îndepărtat e la 15 kilometri de localiatea de reședință”, a mai spus Călin Alexandru.

În localitatea în care a avut loc bătaia polițiștii speră să nu apară două urgențe în același timp. Sunt 4 agenți care trebuie să acopere o suprafață de 50 de kilometri. Nu sunt niciodată cu toții la muncă pentru că se lucrează în ture de câte doi.

Spiritele s-au calmat abia după ce în zonă au ajuns întăririle.

„Pentru dispersarea grupurilor de persoane, polițiștii au tras, în plan vertical, 9 focuri de armă, fără a fi rănite persoane sau provocate distrugeri. Un polițist a fost rănit cu pietre în zona picioarelor, fiindu-i acordate îngrijiri medicale”,  a spus Bianca Mihaela Ghiveci, purtator de cuvant IPJ Călărași.

Încăierarea s-a transformat în dosar penal, iar 18 dintre participanți sunt cercetați sub control judiciar.


loading...