Scandal cu măicuţe la Vaslui: „Să dea Dumnezeu război, să luăm ţara înapoi” VIDEO

Blesteme şi ţipete pe străzile din centrul Vasluiului. Protagonistele scandalului monstru, nimeni altele decât două femei îmbrăcate în straie bisericeşti. Din senin, măicuţele au început să înjure lumea din jur şi să se roage ca un mare război să se abată asupra ţării noastre.

23 iul. 2019, 06:18
Scandal cu măicuţe la Vaslui: „Să dea Dumnezeu război, să luăm ţara înapoi” VIDEO

Două măicuțe au făcut circ în stradă, la Vaslui. Călugăriţele au bruscat o femeie, au început să înjure din senin oamenii din jur și s-au rugat să vină un mare război în țară. Martorii au sunat la 112, iar poliția a intervenit la fața locului.

Târând dupã ele trei geamantane şi câteva genţi, cele două femei s-au aşezat la umbră, ca să se odihnească. Din senin, au început să ţipe şi să înjure lumea din jur. 

“Să ştiţi şi voi că părintele Arsenie Boca a condamnat şi hoţia şi prostia şi vrăjitoria. Să dea Dumnezeu război, să luăm ţara înapoi, să nu mai vindem pe unul şi pe altul. Biserica nu e bună, dar hoţia vă ţine de foame”, ţipa una dintre femei, în timp ce vasluienii priveau încremeniţi spectacolul, pe stradă sau de la balcoane.

„Oraşul ăsta e plin de hoţi!”

Apoi şi-au luat bagajele şi şi-au văzut de drum. Nu după mult timp, după ce au traversat bulevardul Ştefan Cel Mare prin loc nepermis, s-au aşezat pe o bancă de lângã Casa de Culturã, unde au aruncat câteva bagaje într-un coş de gunoi.

Între timp, după ce mai mulţi vasluieni au sunat la Poliţie, reclamând scandalul fãcut de cele douã femei, în zonă şi-a făcut apariţia un poliţist local.

Agentul a încercat sã le legitimize, însă fãrã nicio şansã de reuşitã. „Du-te dom’le de aici! Hai, te rog frumos! Du-te la hoţi, la cei care furã, nu veni la noi. Eu am crescut în mãnãstirea Ghighiu, de mine a avut grijã mãicuta Pavelina. Orasul ãsta e plin de hoti”, i-a spus spus una dintre femei politistului de la Localã.

„La mănăstire, în post şi rugãciune, nu pe străzi, cu tocuri şi fuste scurte!” 

Măcuţele păreau că au ceva de împãrţit în special cu tinerele cu tocuri şi fuste scurte.

„La mãnãstire, în post şi rugãciune, nu pe strãzi, cu tocuri şi fuste scurte. Pãrintele Iustin Pârvu s-a rugat pentru noi toţi, ca Dumnezeu sã ne ierte pãcatele, dar voi nu vedeţi asta. Vouã vã umblã ochii dupã bãrbaţi. Post şi rugãciune, asta vã trebuie!”, a strigat femeia mai tânără.

“Omu’ ãsta n-a fãcut nimica. Are vinã poliţaiul sau cine te-a necãjit? Omu’ ãsta nu te-a necãjit, pisica te-a necãjit! Du-te la bagaje şi stai acolo. Mãicuta, Doamne şi Stãpânul vietii mele, rugãciune! Lasã oamenii ãstia în pace! Lasã-l pe Sfântul Mina în pace! Sfântul Mina scrie buletinul”, i-a spus femeia mai tânără celeilalte, în timp ce făcea semnul crucii pe umãrul poliţistului de la Locală.

Potrivit vremeanoua.ro, femeia mai tânãrã este din Bucureşti, cu domiciliul în localitatea Portari, judetul Vaslui, în timp ce bătrâna este din Galaţi. Cele două veneau de la mãnãstirea Ghighiu din judeţul Prahova şi urmau să ajungă la mãnãstirea Hadâmbu, din judeţul Iaşi.