Scandal cu poliţia în stradă. Bărbat amendat cu 4.000 de lei după ce s-a certat cu poliţiştii: „Era să dau cu capul de asfalt”

Scandal cu poliția în plină stradă în Sibiu. Un bărbat a parcat mașina neregulamentar, iar polițiștii i-au ridicat-o. În momentul în care bărbatul a încercat să intre în mașină, polițiștii l-au pus la pământ și l-au imobilizat. Acesta a primit amendă pentru tulburarea liniștii publice, dar a făcut și plângere la IPJ Sibiu împotriva poliției locale.

22 iul. 2021, 09:14
Scandal cu poliţia în stradă. Bărbat amendat cu 4.000 de lei după ce s-a certat cu poliţiştii: „Era să dau cu capul de asfalt”

Scandal cu poliţia în stradă. S-a întâmplat la Sibiu. Un bărbat a fost amendat cu 4.000 de lei după ce a avut o altercație cu poliția locală. Bărbatul și-ar fi lăsat mașina într-un loc în care parcarea era interzisă, iar când s-a întors după ea a găsit-o pe platforma celor de la serviciul de ridicări.

Scandal cu poliţia în stradă. Bărbat amendat cu 4.000 de lei pentru tulburarea liniştii publice

Citeşte şi Noi imagini cu activistul din Buzău bătut în curtea Primăriei. Agresorii au fost eliberaţi VIDEO

Scandalul a izbucnit în momentul în care bărbatul a insistat să fie lăsat să-şi ia lucrurile de valoare din maşină. Situaţia ar fi degenerat atunci când a cerut să i se permită să își ia lucrurile de valoare din mașină. Cum nu i s-a permis, bărbatu a sunat la 112 pentru a face plângere împotriva celor de la ridicări.

S-a urcat apoi pe platformă și a intrat în mașină pentru a-și recupera bunurile, moment în care autoritățile locale l-au tras jos de pe platformă și l-au imobilizat.

„Era plin de mașini și am parcat undeva unde era oprirea interzisă, pentru că nu aveam unde altundeva. Când am ieșit de la film, pe la 9 și jumătate, m-am dus spre mașină și i-am văzut pe cei de la ridicări, cu mașina mea pe platformă. Le-am spus ‘vă rog, opriți să-mi iau lucrurile’. Nu au vrut, mi-au spus că nu se poate. Eu acolo aveam bunuri de valoare, portofel, acte.

Am sunat la 112 și în același timp am deschis mașina să îmi iau bunurile. Un polițist m-a tras de picioare și m-a smuls din mașină. Era să dau cu capul de asfalt, norocul mi-a fost că am știut cum să mă opresc să nu se întâmple asta. În schimb, sunt lovit pe partea stângă, am fost la spital, la medicina legală, mi s-au curățat rănile și am dovezi.”, a povestit bărbatul, potrivit turnulsfatului. 

Cum se apără autorităţile locale

De cealaltă parte, reprezentanţii Primăriei din Sibiu spun că bărbatul a fost imobilizat de poliţiştii locali pentru că ar fi devenit agresiv.

„Agenții Poliției Locale au constatat că mașina cetățeanului în cauză era parcată neregulamentar, în zona Aleea Mihai Eminescu – str. Școala de Înot, lângă semnul care indica că oprirea este interzisă. Agenții au procedat la ridicarea autovehiculului pe platformă pentru a-l transporta la spațiul de depozitare. Între timp însă cetățeanul a ajuns lângă platformă și, în loc să permită agenților să coboare autovehiculul de pe platformă și să achite amenda, acesta s-a urcat pe platformă, a deschis portiera mașinii și a acționat claxonul, refuzând să se legitimeze și fiind foarte recalcitrant la orice încercare a agenților de Poliție de a explica situația.

Pentru a evita tulburarea liniștii publice, polițiștii locali au fost nevoiți să îl imobilizeze și să îl încătușeze. Menționăm că întreaga acțiune a fost filmată de către polițiștii locali, existând și fotografii care demonstrează faptele”, au transmis reprezentanții Primăriei Municipiului Sibiu.

Bărbatul a fost sancționat cu o amendă de 580 lei pentru staționarea în loc nepermis, la care se adaugă 350 de lei taxa de ridicare și transport a mașinii. În plus, a fost amendat cu 3500 lei pentru cauzarea unui scandal într-un loc public (Legea 61/1991) și împiedicarea organelor care asigură ordinea publică să își îndeplinească obligațiile de serviciu.

Bărbatul nu a lăsat lucrurile aşa şi a făcut plângere la IPJ Sibiu.

„Am făcut plângere la Inspectoratul de Poliție al Județului Sibiu, pentru că ce s-a întâmplat acolo e furt de pe domeniul public, nu aveau voie să îmi ia mașina cu toate bunurile în ea. Mi-au pus și cătușe. Mașina mi-au lăsat-o într-un final, am plătit 350 de lei ca să o lase acolo. Când am luat-o am observat că era lovită în două locuri, mi-am stricat și ceasul în căzătură, telefonul mi-a căzut pe asfalt”, a mai povestit bărbatul.

Citeşte şi Percheziţii acasă la Brigitte Pastramă, după ce ar fi vândut măşti de protecţie contrafăcute